بهینه سازی تولید یکی از میادین نفتی جنوب غربی ایران از طریق شبیه سازی شبکه یکپارچه تولید

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ماهنامه اکتشاف و تولید نفت و گاز، دوره: 1398، شماره: 165
  • کد COI اختصاصی: JR_EKTESHAF-1398-165_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مسعود فولادگر

شرکت مهندسی و توسعه نفت

اسماعیل سواری

شرکت مهندسی و توسعه نفت

مسعود رضایی

شرکت مهندسی و توسعه نفت

محمدعلی اژدری

شرکت مهندسی و توسعه نفت

چکیده

در اغلب میادین بزرگ نفتی، نفت تولیدی مخازن مختلف با ویژگی های ناهمسان، در منیفولدهای مشترک اختلاط یافته و از طریق خطوط لوله مشترک به واحد بهره برداری منتقل می­شود که نتیجه آن تاثیر و برهمکنش جریان چاه ها بر یکدیگر و در نتیجه پیچیدگی بیشتر رفتار جریان چندفازی در شبکه گسترده تولید میدان می­باشد. این موضوع، شناسایی و ارزیابی راهکارهای بهینه افزایش و نگهداشت تولید بعنوان یکی از الزامات مدیریت صیانتی میادین نفتی را پیچیده و پرچالش می­سازد. یکی از ابزار های قدرتمند متخصصین برای غلبه بر این چالش، شبیه سازی شبکه تولید میدان می­باشد. خوشبختانه امروزه با پیشرفت های روز افزون علمی، نرم افزارهای قدرتمندی برای این منظور توسعه یافته است. در این تحقیق، یکی از میادین توسعه ای جنوب غربی کشور که هم زمان با توسعه در مدار تولید زودهنگام قرار دارد، جهت شناسایی و ارزیابی راهکارهای افزایش و نگهداشت تولید مورد مطالعه قرار گرفته و پس از ساخت و تطابق گیری مدل شبیه ساز یکپارچه شبکه تولید، تاثیر اجرای سناریو های مختلف بهینه سازی تولید بر سقف تولید میدان مورد ارزیابی قرار گرفته است. از سناریو های مورد بررسی میتوان به نصب پمپ چندفازی در منیفولدهای زودهنگام، تعمیر و راه اندازی تفکیک گر خط گراویتی کلاسترها، اسیدکاری گسترده مجدد ۱۰ حلقه چاه کاندیدا ، نصب پمپ درون چاهی در ۱۰ حلقه چاه کاندیدا، کاهش فشار تفکیک گر واحد بهره برداری و جابجایی مسیر تولید برخی چاه ها اشاره نمود. یکی از ویژگی­های منحصر به فرد این مدل، استفاده از رابطه اختصاصی پیش بینی نرخ جریان کاهنده های سرچاهی در مدل شبکه می­باشد که موجب افزایش دقت مدل در پیش بینی نرخ تولید چاه های شبکه گردیده است. براساس نتایج حاصل از این مطالعه پیش بینی می­شود، اجرای راهکارهای پیشنهادی بهینه سازی تولید، افزایش سقف تولید زودهنگام میدان بمیزان ۲۴۶۳۰ بشکه در روز را بهمراه داشته باشد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی شبکه چاه ها, بهینه سازی تولید شبکه, پایپسیم, تولید زودهنگام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.