مبانی نظری و مزایای یادگیری پژوهش محور در نظام تعلیم و تربیت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF04_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حوریه عباس زاده اوماسلان

کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه علمی کاربردی تالش

محمد جواد داداشی

کارشناسی دبیری فیزیک دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی

رومیه عباس زاده

کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه علمی کاربردی تالش

فاطمه پروین

کارشناسی زیست شناسی جانوری دانشگاه زابل

چکیده

یادگیری مبتنی بر پژوهش شامل چارچوبی است که به آماده سازی دانش آموزان برای پرسشگر و یادگیرنده مادام العمر کمک می کند. اصطلاح «تحقیق» که اغلب تصویری از دانش آموزانی که گزارش های پژوهشی می نویسند را تداعی می کند، در اینجا به عنوان شیوه ای برای تفکر درباره آموزش و یادگیری، یک دیدگاه و یک پارادایم تعریف می شود. این یک رویکرد خاص برای تدریس در کلاس است که تاکید کمتری بر یادگیری معلم محور از محتوا و حقایق دارد و تاکید بیشتری بر دانش آموزان به عنوان محققین فعال دارد. در یک رویکرد یادگیری مبتنی بر تحقیق، دانش آموزان به طور فعال منابع، مواد و متون متعددی را جستجو کرده و سپس از آن استفاده می کنند تا پرسش ها و چالش های مهم، مرتبط و جالب را کشف کنند. آنها با ایجاد مهارت های خواندن و واژگان، اطلاعات و ایده ها را پیدا، پردازش، سازماندهی و ارزیابی می کنند. آنها یاد می گیرند که چگونه برای درک مطلب بخوانند، تفسیرها را شکل دهند، فرضیه ها را توسعه دهند و ارزیابی کنند، و انتقادی و خلاقانه فکر کنند. آنها یاد می گیرند که چگونه مشکلات، چالش ها و معضلات را حل کنند. در نهایت، آنها مهارت های ارتباطی را از طریق نوشتن و بحث توسعه می دهند. معلمانی که ساختاری را برای یادگیری مبتنی بر تحقیق به عنوان بخشی از روال عادی تدریس خود فراهم می کنند، باید علاقه و مشارکت بیشتری را از سوی دانش آموزان خود تجربه کنند و به دانش آموزان کمک کنند که هم مهارت ها و هم یک پایگاه دانش اساسی را توسعه دهند که برای یک عمر یادگیری مهم است.

کلیدواژه ها

یادگیری پژوهش محور، دانش آموزان، تعلیم و تربیت، مدارس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.