مقایسه درصد فضای خالی نمونه های مارشال با مغزه های گرفته شده از لایه آسفالتی اجرا شده در محل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 20، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-20-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان رشیدیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مهندسی راه و ترابری، دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل کیش، کیش، ایران

محمود رضا کی منش

استاد یار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

جلال ایوبی نژاد

استاد یار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

در صد فضای خالی لایه آسفالتی اجرا شده اثر مهمی بر روی عملکرد بهینه،دوام وپایداری آن دارد. روش معمول برای اندازه گیری آن در حال حاضر انجام آزمایش مطابق استاندارد (ASTM D۲۰۱۴) می باشد. در این استاندارد محاسبه درصد فضای خالی مخلوط آسفالتی با وزن مخصوص واقعی نمونه مارشال که در شرایط کاملا" استاندارد آزمایشگاهی تعیین می شود مشخص می گردد، از آنجایی که در حین انجام عملیات اجرایی نمی توان شرایط دقیق آزمایشگاهی را اعمال کرد، در صورت استفاده از وزن مخصوص واقعی نمونه مارشال در تعیین درصد فضای خالی مخلوط آسفالتی اجرا شده با استفاده از استاندارد (ASTM D۲۰۱۴) نتایج حاصله با نتایج واقعی مغایرت خواهد داشت. در این پژوهش بخشی از شبکه راه های استان کرمان به عنوان قطعه آزمایشی انتخاب سپس تعیین درصد فضای خالی با استفاده از وزن مخصوص نمونه مارشال و وزن مخصوص مغزه اخذ شده از محور انجام واختلاف درصد فضای خالی بین نمونه های متناظر بدست می آید.با مقایسه نتایج و تحلیل آنها با توجه به یکسان بودن مخلوط آسفالتی در هر دو روش اندازه گیری درصد فضای خالی مشخص گردید، در صورت استفاده وزن مخصوص مغزه اخذ شده از لایه آسفالتی در محاسبه مقدار درصد فضای خالی نتیجه آن (۲.۸تا ۳.۸)درصد بیشتر از درصد فضای خالی محاسبه شده با استفاده از وزن مخصوص نمونه مارشال است. بنابراین در صورت استفاده از درصد فضای خالی نمونه مارشال در تعیین پارامترهای لایه آسفالتی به علت متفاوت بودن شرایط دمایی و تراکم آزمایشگاهی و اجرایی نتایجی غیر از واقعیت حاصل خواهد شد. با توجه به نتایج این پژوهش بهتر است از وزن مخصوص مغزه اخذ شده لایه آسفالتی اجرا شده در تعیین درصد فضای خالی استفاده گردد.

کلیدواژه ها

درصد فضای خالی, دانسیته, لایه آسفالتی, وزن مخصوص مغزه اخذ شده, وزن مخصوص نمونه مارشال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.