بررسی تاثیر اتیلن وینیل استات و پلی اتیلن با چگالی بالا بر خصوصیات دینامیکی مخلوط آسفالتی گرم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 20، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_TRJ-20-2_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 256
نویسندگان
استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علم و فناوری مازندران، بهشهر، ایران
چکیده
تولید زباله های صنعتی به دلیل تحولات سریع صنعتی طی دهههای اخیر به شدت افزایش یافته است. از طرف دیگر، مسائل جدی زیست محیطی در اثر استفاده بیش از حد از منابع طبیعی ایجاد شده است. بطریهای پلاستیکی از جمله مواد زاید هستند که ممکن است خیلی آهسته تخریب شود و بالاترین سطح آلودگی را ایجاد کنند. با توجه به خواص اتیلن وینیل استات و خاصیت HDPE۱، میتوان از آنها به عنوان اصلاح کننده قیر استفاده کرد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ۲EVA در مخلوط آسفالتی حاوی HDPE، برای بررسی خصوصیات دینامیکی آسفالت اصلاح شده با استفاده بهینه از پلاستیک بازیافتی انجام شده است. نتایج آزمایشهای دینامیکی مدول سفتی (در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد)، خستگی (در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد) و بار محوری تکرار شونده (در دمای ۴۰ و ۶۰ درجه سانتیگراد) نشان داد که مخلوط حاوی این افزودنیها بعد از استراحت و باربرداری از خاصیت ارتجاعی و مقاومت خوبی برخوردار است. نتایج آزمایشات نشان داد که افزودن HDPE و افزایش مقدار افزودنی EVA، باعث بهبود خرابی شیار شدگی، افزایش عمر خستگی و مدول برجهندگی مخلوط آسفالتی میشود. طرح اختلاط حاوی مقدار ۴ درصد افزودنی HDPE و ۳ درصد EVA بهترین مخلوط برای بهبود خواص مورد بررسی میباشد. با توجه به این که مخلوط مورد نظر نسبت به تغییرات دما بسیار حساس است و در دمای بالا قابلیت ارتجاعی خود را از دست میدهد، استفاده از دو افزودنی (HDPE و EVA) در مناطقی با آب و هوای معتدل و سرد مطلوبتر میباشد.کلیدواژه ها
پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) , اتیلن وینیل استات (EVA), مخلوط آسفالتی گرم, ضایعات پلاستیکیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.