مقایسه تاب آوری و حمایت اجتماعی بین افراد مراجعه کننده به پزشک قانونی که ضرب و جرح کرده اند و افرادی که ضرب وجرح نکرده اند .
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در مدیریت، روانشناسی و آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: PFCONF07_316
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 263
نویسندگان
دکترای پزشکی - دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران-مدرس دانشگاه پیام نور-ریاست پزشکی قانونی داراب
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی - دانشگاه آزاداسلامی واحد ارسنجان -مدرس دانشگاه پیام نور-مشاورمدرسه
کارشناس ارشد - دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس-روان شناسی عمومی
دکتری تخصصی روان شناسی - دانشگاه دولتی واحد شیراز-عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان
کارشناس علوم تربیتی - دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری واحد شیراز(اب باریک )
کارشناس ارشدمدیریت منابع انسانی و بهسازی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب
چکیده
مقدمه : ضرب و جرح بعضی مواقع بین افراد باعث می گردد که یکی از طرفین منجر به فوت یا به شدت زخمی شوند که هر دو مورد به سلامت روانی جامعه آسیب می زند.به همین منظور هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه تاب آوری و حمایت اجتماعی بین افرادی که ضرب جرح نکرده اند وافراد مراجعه کننده به پزشک قانونی که ضرب و جرح کرده اند انجام گرفته است. .موادوروش ها : طرح تحقیق توصیفی و به روش علی – مقایسه ای اجرا شده است .جامعه اماری کلیه افراد ساکن شهرداراب که در سال ۱۳۹۸ در ان شهر زندگی می کرده اند تشکیل داده است . تعداد ۳۸ نفر از افرادی که ضرب و جرح کرده اندبه روش نمونه گیری تصادفی از بین افراد مراجعه کننده به پزشک قانونی شهر داراب انتخاب شدند . از بین خویشاوندان وهمراهان افرادی که ضرب و جرح کرده بودند برای گروه افراد بهنجار انتخاب شدند . نمونه ها بر اساس سن ، جنس ، و در آمدهمتا سازی شدند . در این پژوهش از پرسشنامه تاب آوری کانرودیویدسون ) ۲۰۰۳ ( و مقیاس حمایت اجتماعی واکس ) ۱۹۸۶ )استفاده شد. نتایج : یافته ها نشان داد بین نمرات تاب آوری ،حمایت دوستان و حمایت اجتماعی بین افراد ضرب و جرح کنندهوبهنجار تفاوت وجود دارد . ولی بین دو گروه در حمایت سایرین وحمایت خانواده تفاوت معنا داری وجود نداشت . نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه ، باید اقدامات مناسبی جهت افزایش سطح تاب آوری و حمایت اجتماعی این افراد صورت گیردکه از این جمله اقدامات آموزش مهارتهای زندگی و مشاوره های فردی و گروهی می باشد که نهادهای حمایتی باید از اینطرحهاحمایت تاتحمل روانی و تاب اوری و حمایت اجتماعی افراددرسطح مطلوب قرار گیردو شاهداین گونه مشکلات کمتردرجامعه باشیم.کلیدواژه ها
حمایت اجتماعی،تاب آوری ،مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.