بررسی اثر نسبت دفن شدگی پی های سطحی در پاسخ دینامیکی آن هابه ارتعاش افقی ماشین آلات
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ICCE09_659
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1159
نویسندگان
دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
مهم ترین گام در روش های کنونی تحلیل دینامیکی پی ماشین آلات، تعیین توابع امپدانس دینامیکی است. در این روش ها فرض می شود که برهم کنش بین پی و خاک، یک رابطه خطی با جابجایی پی در کرنش های کوچک داشته باشد. این رابطه خطی بین برهم کنش پی و خاک با جابجایی پی توسط توابع امپدانس دینامیکی برقرار می شود. این توابع مختلط و وابسته به فرکانس بارگذاری هستند. در این مطالعه پاسخ دینامیکی پی های سطحی به کمک مدل سازی فیزیکی بررسی شد. با استفاده از روش ریزش بارانی، ماسه بابلسر با چگالی یکنواخت درون یک محفظه فولادی که دیواره های داخلی و کف آن با یک لایه خاک اره پوشانده شده بود، ریخته شد. هدف از استفاده از لایه خاک اره، جلوگیری از انعکاس امواج توسط جداره های جعبه و مدل سازی فضای نیمه بینهایت است. سپس پی مربعی واقع در سطح خاک تحت ارتعاش اجباری قرار گرفت. باردینامیکی وارده و پاسخ ارتعاشی آن از طریق ابزار سنجش روی پی ها اندازه گیری شد. ابزار سنجش روی پی ها شامل نیروسنج در محل اعمال بار به پی توسط مولد، یک شتاب سنج در جهت افقی، دو شتاب سنج در جهت قائم بود. در مرحله بعد با استفاده دوباره از روش ریزش بارانی ارتفاع خاک به نحوی افزایش یافت، که نسبت دفن شدگی پی به 0/5 رسید و آزمایش ها برای این حالت تکرار شد. در مرحله آخر با افزایش مجدد ارتفاع خاک، نسبت دفن شدگی پی به 1 رسانده شد و پاسخ پی در این حالت نیز بررسی شد. در انتها با بهره گیری از معادلات حرکت مناسب، پارامتر های هندسی و داده های ثبتشده، توابع دینامیکی امپدانس برای مود ارتعاشی افقی محاسبه گردید و به صورت نمودار هایی بر حسب فرکانس بی بعد ارائه شده است. مقایسه توابع امپدانس دینامیکی افقی برای نسبت های مختلف دفن شدگی، بیانگر افزایش توابع امپدانس دینامیکی در محدوده فرکانسبی بعد 0 تا 3/5 است.کلیدواژه ها
تابع امپدانس، پاسخ دینامیکی، نسبت دفن شدگی پی، مدل فیزیکی، پی ماشین آلات، بار هارمونیک افقیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.