مقایسه جایگاه هنر درآموزش و پرورش کشور ایران با کشور ژاپن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در مدیریت، روانشناسی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF07_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حافظ تره باری

دکتری تخصصی علوم تربیتی، عضوهیات علمی دانشگاه فرهنگیان، پردیس بنت الهدی صدراردبیل، ایران

الناز اسدزاده

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس بنت الهدی صدر اردبیل، ایران

چکیده

این مقاله سعی دارد ضمن بررسی عمیق درس هنر ایران و ژاپن ، اهداف، اصول، رویکردها، محتوا، نحوه اجرا، ارزشیابی و سایر ویژگی های برنامه درسی هنر را به شیوه ای منطقی ترسیم کند. روش تحقیق تطبیقی در قالب مروری توصیفی و بر اساس مراحل چهارگانه جورج بردی انجام شده است . روش و ابزار جمع آوری اطلاعات کتب و منابع علمی و اسناد موجود در وبسایت های مختلف بوده است . در مجموع نتایج مقایسه و ارزیابی نشان داد که آموزش هنر در نظام آموزشی کشورمان از یک سو با محدودیت های نظری و فکری و از سوی دیگر با موانع و محدودیت های اجرایی و عملی در مقایسه با ژاپن مواجه است . محدودیت های نظری ناشی از عدم اعتقاد برنامه ریزان و مربیان آموزشی به ضرورت و نقش ویژه آموزش هنر در رشد مهارتها و توانایی های مختلف دانش آموزان و تحقق اهداف مختلف نظام آموزشی است . به همین دلیل آموزش هنر در کشور ما همواره نقش و جایگاه فرعی و حاشیه ای در برنامه درسی مدارس دارد. موانع اجرایی همچنین کاستی ها و مشکلات عمده ای را که با اجرای صحیح برنامه درسی هنر در مدارس مرتبط است برطرف می کند.

کلیدواژه ها

آموزش هنر، ایران، ژاپن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.