شبیه سازی کیفی آبخان هابمنظور دستیابی به مقادیر نیترات با استفاده از مدل شبیه سازPMWIN و کریجینگ - مطالعه موردی: آبخان دشت تهران-شهریار

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE03_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس قاهری

دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران تهران

محسن سعیدی

استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران تهران

علیرضا غیاثی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران تهران

حامد مازندرانی زاده

دانشجوی دکتری آب دانشگاه علم و صنعت ایران تهران

چکیده

امروزه با روند رشد و گسترش استفاده از منابع آب زیر زمینی، حفظ، نگهداری و استفاده صحیح از این منابع بیش از پیش اهمیت یافته است. نیتروژن از انواع پروتئین هاست که در اثر وجود اکسیژن در طی فرایندهایی به نیترات تبدیل می شود. آلودگی آبهای زیر زمینی توسط نیترات در اثر ضایعات حیوانی و جریان خروجی تانهای سپتیک در موارد بسیاری مشاهده شده است. با استفاده از ابزاری چون شبیه سازهای آب زیرزمینی می توان با دقت قابل قبولی شرایط جریان و انتقال آلاینده را مشابه آنچه در طبیعت موجود است بوجود آورده و به نتایج رضایت بخشی دست یافت. استفاده از معادلات ریاضی جهت حل دقیق روابط هیدرولیکی انتقال آلاینده در آبخانها، بمنظور مدل نمودن آبخانهای پیچیده بسیار وقت گیر می باشد. این موضع هنگام استفاده از مدلهای بهینه ساز نظیر GA که در آن مدل هیدرولیکی به دفعات اجرا می شود قابل درک است. هدف از انجام این تحقیق در ابتدا شبیه سازی آبخان با مدل هیدرولیکی PMWIN و سپس مقایسه آن با شبیه ساز کرینجینگ بمنظور پیش بینی مقادیر نیترات در آبخان دشت تهران- شهریار می باشد. مدل های کریجینک بکار رفته در انواع خطی، گوسی، نمایی، کروی و ... می باشند. نتایج نشان می دهد که استفاده از مدل کریجینک نوع نمایی، دقت بیشتری در تخمین مقادیر نیترات در آبخان مورد مطالعه دارد.

کلیدواژه ها

انتقال آلاینده ، نیترات ، مدل هیدرولیکی PMWIN ، شبیه ساز کریجینک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.