مقایسه مدل های پیش بینی ورشکستگی شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس و اوراق بهادار ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری هزاره سوم اقتصاد، مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: TCCONF06_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام صحرایی

کارشناس حسابداری، گروه حسابداری، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

چکیده

این پژوهش توانایی پیش بینی مدلهای پیش بینی ورشکستگی را برای شرکت های فهرست شده در بورس اوراق بهادار تهران مقایسه می کند. برای این منظور، این پژوهش شش مدل مختلف پیش بینی ورشکستگی را بررسی می کند: مدل آلتمن (z-score)، مدل تافلر، مدل X وY گراماتیکوس و گلوبوس، مدل زوپوندیس و دومپوس و مدل دیمیتریس و همکاران. این مدلها بر این اساس بررسی شدهاند که آیا می توانند ورشکستگی را یک ، دو و سه سال پیش از وقوع آن پیش بینی کنند یا خیر. بالاترین دقت پیش بینی ورشکستگی توسط مدلهای تافلر و مدل X وY گراماتیکوس و گلوبوس بدست آمد. نشانه های صحیح و دقیق ورشکستگی به کسب و کارها کمک می کند تا اقدامات لازم را برای حل مشکلات مالی انجام دهند. از این رو مدل های پیش بینی ورشکستگی مورد بررسی قرارگرفته در این پژوهش به شرکت ها کمک می کند تا ریسک را به حداقل برسانند.

کلیدواژه ها

ورشکستگی ، نسبت های مالی ، توانایی پیش بینی ، مدل های پیش بینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.