استراتژی های مدیریت کلاس درس با تاکید بر شناخت الگوهای رفتاری فراگیران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP09_669
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا صدرائی

کارشناسی مهندسی تکنولوژی کامپیوتر- نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی پرند

فهیمه صمیمی

کارشناسی راهنمایی و مشاوره دانشگاه پیام نور پرند

لیلا احدی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد ساوه

مونا معصومی

کارشناسی دبیری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد واحد ورامین - پیشوا

چکیده

مشکلات رفتاری در کلاس درس باعث افزایش سطح استرس معلم و دانش آموزان می شود، جریان درس را مختل می کند و با اهداف یادگیری و فرآیندهای یادگیری در تعارض است. پاسخ معمول به رفتار مشکل ساز این است که کودک (فرزندان) درگیر را به عنوان "مشکل" شناسایی کنیم، روی آنها تمرکز کنیم و استراتژی هایی را به طور خاص برای مقابله با رفتار نامناسب آنها طراحی کنیم. با این حال معلمان نقش های مختلفی را در یک کلاس درس معمولی ایفا می کنند، که یکی از مهمترین آنها نقش مدیریت کلاس است. آموزش و یادگیری موثر نمی تواند در کلاس درس با مدیریت ضعیف انجام شود. اگر معلم ناکارآمد باشد، دانش آموزان زیر نظر آن معلم، بدون توجه به اینکه چقدر از نظر پیشرفت تحصیلی مشابه یا متفاوت هستند، پیشرفت تحصیلی ناکافی خواهند داشت. یک معلم موفق کارکردهای بسیاری را انجام می دهد که می توان آنها را در سه نقش اصلی سازماندهی کرد: (۱) انتخاب عاقلانه در مورد موثرترین راهبردهای آموزشی برای به کارگیری، (۲) طراحی برنامه درسی کلاس درس برای تسهیل یادگیری دانش آموزان و (۳) استفاده موثر از کلاس درس. انواع نگرانی ها، ناراحتی ها، واکنش ها و الگوهای رفتاری خارج از خود کلاس ایجاد، مجاز و حمایت می شوند. بنابراین، هدف قرار دادن فراگیر به عنوان «مشکل» ممکن است تمرکز فرد را از بین ببرد. بنابراین، معلمان باید آماده باشند که هم به صورت فعال و هم در زمان وقوع با آنها برخورد کنند. وضعیت فراگیران را ارزیابی کرده و از استراتژی هایی استفاده کنند که برای خود و فراگیران مفید است. در این نوشتار رهنمودهایی جهت مدیریت بهتر کلاس درس با توجه به الگوهای رفتاری فراگیران ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت کلاس، الگوی رفتاری، فراگیران، معلمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.