بررسی تجارب مرمت بافت های شهری در بازارهای تاریخی؛ مورد مطالعه: بازار بزرگ استانبول

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU08_1056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرنیا گرکانی دشته

دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیاء ابنیه و بافت های تاریخی، دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

امیرمحمد بابالو

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

بازارهای تاریخی از جمله میراث فرهنگی کشورهای خاورمیانه محسوب میشوند که در هویت تاریخی و فرهنگی، عملکرداقتصادی و پایگاه اجتماعی شهرهای تاریخی نقش مهمی را ایفا می کنند. این گونه بازارها به عنوان میراث فرهنگی ثبتملی و ثبت جهانی در فهرست میراث جهانی یونسکو شناخته می شوند. یکی از بازارهای تاریخی بزرگ و سرپوشیدهجهان، بازار بزرگ استانبول یا «کاپالی چارشی» است که در شبه جزیره تاریخی استانبول، به عنوان یکی از عناصر این محوطه تاریخی ثبت شده در فهرست میراث جهانی قرار گرفته است. این تحقیق به شناخت اجمالی کالبد بازار می پردازدو ساختار و فرایندهای مدیریت میراث فرهنگی سایت جهانی استانبول را بررسی می کند. بررسی تجارب کشورهایهمسایه در زمینه مدیریت میراث فرهنگی جهانی، می تواند به هم افزایی در زمینه آموزش و برنامه ریزی موثرتر در مرمتبافت های تاریخی منجر شود.

کلیدواژه ها

مرمت بافت تاریخی، بازار، بافت شهری، بازار استانبول، ترکیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.