تاثیر نشانههای لمسی معابر بعنوان راهنمای تردد توانخواهان، نابینا و کم بینایان با توجه به استاندارد ملی ایران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU08_1008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 336
نویسندگان
هیئت علمی، گروه پژوهشی ساختمانی و معدنی، پژوهشکده فناوری و مهندسی پژوهشگاه استاندارد کرج ایران
کارشناس، رئیس انجمن نعناع کرج ایران
کارشناسی ارشد، گروه پژوهشی ساختمانی و معدنی، پژوهشکده فناوری و مهندسی پژوهشگاه استاندارد کرج، ایران
چکیده
نابینایان از جمله اقشاری هستند که به علت مشکلاتی که در طراحی معابر و فضاهای شهری وجود دارد، قادر به حضوردر عرصه اجتماعی نبوده و با موانع زیادی روبرو هستند. بنابراین بهتر است با بررسی مشکلاتی که برای نابینایان در سطحشهر و خصوصا معابر شهری وجود دارد، تسهیلات لازم برای استفاده نابینایان از معابر شهری فراهم گردد که لازمهی آنملحوظ نمودن استانداردها و ضوابطی است که از طریق محققان برای فضاهای شهری جهت دسترسی آسان نابینایان ازاین فضاها در نظر گرفته شده است. امروزه هنگامی که توان خواهان نابینا یا کم بینا به تنهایی حرکت می کنند با مشکلات وخطرات مختلفی مواجه میشوند. هدف از این پژوهش، معرفی نقش نشانگرهای لمسی سطح معابر برای تردد توان خواهاننابینا یا کم بینا می باشد. نشانگرهای لمسی مورد استفاده در سطح معابر پیاده رو بهتر است بطور ساده، منطقی، طراحی ونصب شوند. این موضوع نه تنها قادر به راهنمایی لمسی توان خواهان نابینا یا کم بینا در مکان هایی که روزانه تردد می کننداست بلکه از آنان در هنگام حرکت در مکانهایی که برای نخستین مرتبه تردد میکنند، حمایت می کند. در این پژوهشبرخی مسیرهای تردد توانخواهان در سطح چهار کلان شهر کشور با توجه به استاندارد ملی شماره ۱۹۶۸۵ مورد بررسیقرار گرفته است. نتایج این پژوهش بیان می دارد که بهتر است نشانگرهای لمسی در سطح معابر پیاده رو به دو دسته:الگوهای راهنما و الگوهای هشدار تقسیم شوند. ویژگی ها، ابعاد و مکان نصب نشانگرهای لمسی سطح معابر پیاده روبایستی دارای الگوی ثابتی بوده تا از مکانی به مکان دیگر دچار تغییر نشود و از این طریق کاربران بتوانند به سهولت ازاین نشانگرها استفاده نمایند. الگوهای راهنما، ممکن است به تنهایی یا بصورت ترکیبی با الگوهای هشدار به منظورنمایش مسیر پیاده روی برای مسیر پیاده رو از یک مکان به مکان دیگر بکار روند. الگوهای هشدار ممکن است درمجاورت تقاطع پیاده رو، جداول، سکوهای راه آهن، پلکان ها، شیب راهه ها، پله برقی ها، پیاده برها، بالابرها و غیره بکارروند. لذا با توجه به با شرایط محیطی مورد طراحی، تلاش ما بر این بوده است که تا راه حل های پیشنهادی باخصوصیات فیزیکی نابینایان و ابعاد و ابزار کمک حرکتی موجود درمحل و شرایط و ساختار معماری و طراحی شهریکشور تناسب و هماهنگی داشته باشد.کلیدواژه ها
الگو، نشانگر لمسی، استاندارد، نابینایان، ضوابط، معابر شهریمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.