شاخصه های زیبا شناسانه معماری بایونیک و تاثیر آن به کشور های توسعه یافته و ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU08_0671
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده اباذری

دانشجوی دکترای تخصصی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

سیدعطاء اله طاهایی

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

از قدیم الایام، انسان از طبیعت چیزهای زیادی آموخته است و در آینده نیز بیشتر خواهد آموخت. در عصر تغییر سریعامروزی، انسان ها خود را بیشتر در محاصره محیط انسان ساخت قرار می دهد. رقابت های مختلف در بازارهای ساختمان،شرکتها را به طراحی تمام ناپذیر ساختمان های جدید برمی انگیزد، که فرصت های متعددی را برای طراحان ایجاد میکندتا کاوش های جدیدی در رابطه هماهنگ بین انسان و طبیعت انجام دهند. سبک های معماری نقش مهمی در قرن ۲۱ ودر شرایط کنونی حایز اهمیت می باشد. معماری بایونیک در شرایط کنونی نقش اصلی در برآورده کردن مشکلات متعددزیست محیطی و اجرایی بنا ها ایفا می کنند. بدین جهت هدف از پژوهش مذکور رسیدن به شاخصه ها و ویژگی هایزیباشناسانه معماری بایونیک و تاثیر آن بر روی کشور های توسعه یافته و ایران می باشد. بدین جهت محققین از روشتوصیفی- تحلیلی و همچنین استنباطی برای بیان ویژگی های اصلی این سبک معماری بهره گیری کرده اند. نتایج پژوهش و یافته های تحقیق نشان می دهد که معماری بایونیک؛ مشکلات زیست محیطی را کاهش می دهد، ضریبعملکرد ساختمان را ۴ واحد افزایش داده است، بر روی عملکرد مسائل جانبی موثر بوده، سرعت اجرایی بالایی دارد،پاکیزگی بنا را ارتقا می دهد و آرامش بخشی مطلوبی به محیط از بعد زیباشناسانه می دهد. امید که نتایج پژوهش بهدیگر محققین برای شناخت سیر تاریخی معماری بایونیک کمک شایان توجهی بنماید.

کلیدواژه ها

معماری بایونیک، جریانات معماری معاصر، عوامل زیست محیطی، پایداری زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.