ارزیابی رفتار لرزه ای ساختمان های فولادی بلند به روش تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU08_0356
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شکاری

استادیار - دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی عمران، مرکز آموزش عالی استهبان

علی عباسی

دانش آموخته رشته مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی تابناک لامرد

چکیده

متغیرها و مشخصات رفتاری سازه های بلند مرتبه از دو منظر لرزه شناسی حرکات شدید زمین (دیدگاه مهندسی زلزله) و منظرطراحی لرزهای (دیدگاه مهندسی سازه) قابل بررسی است. با مرور آیین نامه های تدوین شده در ساخت این سازه ها می توان دریافت که،بسیاری از ساختمان های بلند ساخته شده در دهه های گذشته نیازمند بازنگری مجدد در سیستم لرزه ای خود می باشند. عملکردنامناسب مصالح، عدم وجود آیین نامه های جامع جهت اجرای سازه های بلند ونقاط ضعف در طراحی اولیه آنها از جمله پارامترهایالزام آور رویکرد مقاوم سازی چنین سازه هایی می باشد. حرکت زمین با دوره تناوب طولانی از جمله عوامل موثر در ساخت و اجرایسازه های با پریود بالا است. این نوع تحریکات زمین به دو دسته دور از چشمه و نزدیک گسل طبقه بندی می شوند. اصولا رخدادزلزله های بسیار بزرگ در فواصل دور از گسل ممکن است باعث این قبیل زلزله های پریود بلند شود. با توجه به تخریب سازه های بلندتحت تاثیر چنین زلزله های مهیبی، یکی از اهداف اصلی مطالعه حاضر طراحی لرزه ای چنین سازه هایی، تعیین تغییرمکان های نسبیایجاد شده در طبقات مختلف و جابجایی ها تحت اثر زمین لرزه ها با پریود غالب بالا می باشد. اساس تحقیق حاضر بر این مبنا بود که بانزدیک شدن مقدار پریود غالب زمین به پریود زلزله پدیده تشدید رخ دهد. در این تحقیق با ایجاد ۳ مدل سازه با ارتفاع ۱۰ ، ۱۵ و ۲۰ طبقه و سیستم های مختلف قاب خمشی فولادی ویژه و قاب خمشی فولادی ویژه + مهاربندی همگرای ویژه فولادی تحت ۳ رکوردزلزله با محتوای پریود متفاوت با استفاده از نرم افزار ایتبس و با بهره گیری از آنالیز حوزه زمانی، تاثیر پریود غالب زلزله بر رفتار سازه هامورد بررسی واقع شود.

کلیدواژه ها

پاسخ لرزه ای، سازه های بلند مرتبه، زلزله پریود بلند، تحلیل تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.