بررسی تاثیر جهت داری زلزله بر عملکرد لرزه ای پل های بتنی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU08_0296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر صفرعلیزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

سیدامیرحسین هاشمی

استادیار گروه عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

چکیده

مشاهده خسارات ناشی از زلزله های آخیر. لزوم تمهیداتی برای طرح مقاوم زلزله و نیز مطالعه و تحقیق بیشتر به منظوردرک بهتر رفتار لرزهای پل ها را به وضوح بیان می کند. به جهت وظایفی که سازهای مثل یک پل برعهده دارد به سطحعملکردی فراتر از آنچه در طرح لرزهای در نظر گرفته شده. نیاز می باشد. اثرات تخریب پل ها در زلزله های نزدیک گسلدر سالیان اخیر نشان می دهد که در طراحی پل ها باید اثرات این نوع زلزله ها را در نظر گرفت که یکی از مهمترینویژگی های این نوع زلزله ها پدیده جهت داری می باشد. نزدیکی ساختگاه به چشمه لرزه زا از مهمترین پارامترهایتاثیرگذار در میزان تخریب ناشی از زلزله ها می باشد که پدیده هایی مانند جهت داری زلزله از اثرات این نزدیکی می باشند.جهت داری ناشی از یک ضربه قابل ملاحظه می باشد که در ابتدای تاریخچه زمانی زلزله بروز می کند. در این تحقیق بهبررسی آثرات زلزله های نزدیک گسل, دارای جهت داری پیش رونده» پس رونده روی پاسخ پل ها ی بتنی و در واقع بررسیآسیب پذیری پل ها پرداخته می شود که با توجه به اهمیت بررسی دقیق رفتار پل های بتنی ناشی از زلزله. در اینتحقیق. برای مدلسازی بل های بتنی از نرم افزار Opensees استفاده شده است که برای مدل کردن سیستم هایسازهای، از روش های اجزای محدود استفاده می کند. هدف از این پژوهش, تعیین پاسخ پل های بتنی دره ای چند قابیبه حرکات زمین حوزه نزدیک است. بدین منظور بررسی و مقایسه اثرات رکوردهای حوزه نزدیک. گروهی از زلزله هایحوزه نزدیک حاوی اثر جهت داری پیشرونده و پس رونده بر پاسخ سازهای در نظر گرفته می شوند. با توجه به نتایجخروجی های جابجایی پل مشاهده شد که در تمامی سه رکورد ایستگاه مختلف با آثر جهت داری زلزله این اثر قابل توجهبوده و حتی در رکورد ایستگاه TCU۰۶۸ این اثر موجب ایجاد پدیده تشدید در پاسخ های خروجی شده است.

کلیدواژه ها

پل های بتنی، تاریخچه زمانی، طراحی براساس عملکرد، نرم افزار Opensees

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.