مقایسه رفتار لرزه ای دیوار بنایی غیر مسلح و مقاوم سازی شده براساس روش های مختلف و پیشنهادها
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU08_0277
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 179
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشکده مهارت و کارآفرینی،واحد کرج،دانشگاه آزاد اسلامی ،کرج، ایران
چکیده
سازه های بنایی به عنوان یکی از قدیمی ترین نوع سازه ها , طیف وسیعی از بناهای های تاریخی ، مذهبی ، باستانی وساختماهای معمولی با کاربری های مختلف را تشکیل می دهند. ساختمان های بنایی از مصالح بنایی ساده شامل آجر ,بلوک , سنگ و ملات ساخته شده که مقاومت نسبتا مناسبی را در برابر نیروهای فشاری داشته ولی مقاومت بسیارکم وناچیزی را در برابر بارهای جانبی و کشش و برش ناشی از آن دارند. براین اساس طرح لرزه ای و مقاوم سازی این سازه هابه عنوان مهمترین مساله ای بوده که در صورت عدم توجه به آن آسیب های جدی و حتی تخریب این سازه ها محتملمی باشد. در این تحقیق به بررسی و مقایسه رفتار لرزه ای دیوار بنایی غیر مسلح و مقاوم سازی شده براساس روش هایمختلف پرداخته شد. به منظور انجام تحقیق در ابتدا رفتار لرزه ای دیوار بنایی ساده (غیر مسلح) و در ادامه رفتار لرزهای دیوار بنایی مقاوم سازی شده با میلگرد فولادی ، کلاف بتنی ،نوارهای FRP ، ورقه های فولادی ، پوشش شاتکریتبراساس استفاده از روش المان محدود و نرم افزار آباکوس ارزیابی و مقایسه گردید. معیار ارزیابی پاسخ لرزه ای نمونه هامقدار انرژی نهایی نمونه ها تحت اثر زلزله طبس بود. براساس نتایج بدست آمده مشخص گردیدکه استفاده از سه روشمقاوم سازی به قرار استفاده از پوشش شاتکریتی- استفاده از ورقه های FRP استفاده از ورقه های فولادی به عنوانروش هایی با کارایی و قابلیت کاهش انرژی بیشتر ناشی از زلزله نسبت به سایر روش ها می باشند که در میان این سهروش , مقاوم سازی با استفاده از ورقه های فولادی به عنوان بهینه ترین روش براساس ملاحظات اجرایی و اقتصادی وفنی بو به شرط اتصال و یکپارچگی مناسب ورق فولادی با سازه تامین گردد.کلیدواژه ها
سازه بنایی، مقاوم سازی، نوارهای FRP، شاتکریت، روش المان محدود، انرژی داخلیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.