تحلیل عدم قطعیت الگوی گسترش آلودگی آبخوان با استفاده از مدل MODPATH و روشهای تئوری انتشار FDM در دشت کرج
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU08_0119
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 145
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
چکیده
هدف از پژوهش حاضر تحلیل عدم قطعیت الگوی گسترش آلودگی آبخوان با استفاده از مدل MODPATH و روشهای تئوریانتشار روش تفاضل محدود FDM در دشت کرج می باشد. در پژوهش حاضر، سعی شده است تا با بکارگیری مدل ریاضی، از کد خودکارتحلیل عدم قطعیت تخمین پارامتر در تلفیق با یک رویکرد شش گامه به منظور حصول تغییرات جریان آب زیرزمینی کد عددیMODFLOW استفاده شود. در این روش، از یک ماه به عنوان شرایط پایدار و از ۷۵ درصد باقیمانده دوره زمانی به منظور واسنجی و از ۲۵ درصد باقی مانده به منظور صحت سنجی مدل نهایی استفاده میشود. تحلیل های آماری بر روی خروجی مدل عددی در محیط سیستماطلاعات جغرافیایی بر رقوم ضریب پخشیدگی در ترکیب با لایه کاربری اراضی حاصل گردید. نتایج نشان داد مدل MODPATH تهیهشده بر روی بخش اشباع دشت کرج به منظور تهیه نقشه ضریب پخشیدگی مسیر آلودگی، دارای کارایی لازم با وجود اجرا و واسنجی مدلجریان با کمترین عدم قطعیت است. بیشترین آسیب پذیری آبخوان در بخش های شمال غربی و کمترین آن در نواحی میانی جنوب شرقیمی باشد. شاخص بین دو مقدار ۰ تا ۰/۹۶۲ متغیر است. مدل تحلیل قابلیت اطمینان FORM به خوبی روند تغییرات انتقال جریان در آبخوان را بر پایه ضریب پخشیدگی در یک هماهنگی کامل با نتایج تحلیل روش منطقه ای نشان داد.کلیدواژه ها
عدم قطعیت، آلودگی آبخوان، مدل MODPATH، تئوری انتشار FDM، دشت کرجمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.