رویکرد دیوان بین المللی کیفری مبنی بر حفظ امنیت گواهان در پرونده الحسن آق عبدالعزیز و مقایسه آن با آیین دادرسی کیفری اخیرالتصویب ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فقه، حقوق و علوم اسلامی
  • کد COI اختصاصی: COHE03_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا یوسفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

معصومه حسن زاده حقیقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

چکیده

یکی از جنبه های مهم حقوق اصحاب پرونده ، حمایت از شهود و مطلعین می باشد. شرکت در دادرسی ، نگرانی های زیادی برای شهود به همراه دارد و ممکن است بر اظهارات نامبردگان در مراجع قضایی تاثیر گذاشته و تحریف واقعیت را به همراه داشته باشد. این تحقیق به صورت تطبیقی و با مطالعه در حقوق داخلی ایران که با تصویب قانون آیین دادرسی کیفری در سال ۱۳۹۲ ، بحث حمایت از شهود مورد توجه قرار گرفته است و در اجرای تبصره ۱ ماده ۲۱۴ قانون مزبور، آیین نامه اجرایی حمایت از شهود و مطلعان به تصویب رسید که توانسته است گامی موثر در جهت حمایت از شهود و مطلعان بردارد،بررسی هایی را به انجام می رساند .در پرونده های مطروحه در دیوان بین المللی دادگستری و پرونده الحسن آق عبدالعزیز مواردی خاص در خصوص حمایت از گواهان مشهود است و در ایران، تمهیداتی چون عدم مواجهه حضوری بین شاهد یا مطلع با شاکی یا متهم ، عدم افشای اطلاعات شهود و شهادت از طریق وسایل ارتباط از راه دور در آیین نامه معرفی شده است .

کلیدواژه ها

حمایت از شهود و مطلعان دادرسی عادلانه پرونده الحسن آق عبدالعزیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.