بررسی عملکرد لرزه ای بادبند های کمانش ناپذیر BRBF به کمک تحلیل دینامیکی افزاینده IDA)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE09_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود خرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه

مجید خرمی

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران

هدایت الله مطهر

چکیده

در سال های اخیر سیستم جدیدی با نام مهاربندکمانش ناپذیر پا به عرصه گذاشته که روز به روز در حال توسعه واستقبال مهندسان می باشد. این سیستم به دلیل جلوگیری از کمانش بادبند، قابلیت جذب انرزی بسیار بیشتری را نسبت به سیستم های رایج مهاربندی همگرا دارد.در این پژوهش با استفاده از تحلیل دینامیکی غیر خطی افزاینده وآنالیز شکنندگی به بررسی عملکرد لرزه ای قاب های مهار بندی شده کمانش ناپذیر BRBF) مقایسه آن با سیستم مهاربندی هم محور ویژهSCBF)پرداخته می شود.سه ساختمان در طبقات 3و 5و 01 طبقه با سیستم BRBF ,SCBF انتخاب گردید وبا آیین نامه 10 ASCE/SEI 7- بارگذاری و با آیین نامه 05 AISC360- طراحی گردید. تحلیل دینامیکی غیر خطی افزایندهIDA) با استفاده از 82 عدد شتاب نگاشت انجام شد وبا استفاده از منحنی های میانه 51 % ظرقیت سازه های مدل سازی شده با یکدیگر مقایسه شد. با توجه به منحنی هایIDA و منحنی های شکنندگی بدست امده مشاهده گردید که سیستمSCBF نسبت به سیستم BRBFF زودتر وارد رفتار غیر خطی شده و سازه های با ارتفاع بالا)در اینجا 5 و 01 طبقه(دارای احتمال فراگذشت از سطح عملکرد استفاده بی وقفه بیشترنسبت به سازه با ارتفاع کمتر)در اینجا 3 طبقه( می باشند

کلیدواژه ها

بادبند کمانش ناپذیرBRBF) تحلیل دینامیکی افزایشی IDA) بادبند همگرای ویژه SCBF)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.