افزایش امنیت انرژی سواحل جاسک با توسعه آینده نگرانه منابع بومی تولید توان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی توسعه سواحل مکران (با محوریت حکمرانی و تاکید بر دیپلماسی و اقتصاد دریامحور)
  • کد COI اختصاصی: MAKRANC04_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه یزدی

پژوهشگر سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نداجا، تهران، ایران

محسن زالی

پژوهشگر سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نداجا، تهران، ایران

فرشاد مفیدی

پژوهشگر سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نداجا، تهران، ایران

حسن قاسمی

استاد دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران

احمد عابدی

پژوهشگر سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نداجا، تهران، ایران

چکیده

تمرکز نیروگاه های سوخت فسیلی در مناطق مرکزی کشور، کمبود ظرفیت برق نیروگاهی در فصل تابستان و نیاز روزافزون مناطق در حال توسعه کشور به انرژی از مهمترین دلایل لزوم توسعه منابع بومی انرژی در مناطق نزدیک دریا مانند سواحل مکران است. در حقیقت امنیت انرژی به مفهوم ارتباط بین امنیت ملی و در دسترس بودن منابع طبیعی برای مصرف انرژی است. اتکا به منابع غیر بومی فسیلی در یک منطقه علاوه بر ایجاد چالش های زیست محیطی، نمی تواند تضمین کننده پایداری فرآیند تامین توان در بلند مدت باشد. لذا در این مطالعه برای نخستین بار قابلیت افزایش امنیت انرژی بندر جاسک با ترکیب سازی شبکه سراسری برق با منابع بومی تجدیدپذیر ارزیابی شده است. به این منظور از الگوریتم از پیش ساخته هومر، برای بهینه سازی تکنیکی و اقتصادی سیستم انرژی شامل پنل خورشیدی، توربین بادی، ژنراتور و بانک ذخیره سازی باتری استفاده شده است. نتایج نشان داد تامین حدود ۲۵ درصد برق منطقه با منابع تجدیدپذیر می تواند علاوه بر پوشش خاموشی های احتمالی، با هزینه انرژی در حدود ۰/۰۴ دلار بر کیلووات ساعت انتشار کربن دی اکسید را به حدود یک سوم حالت فعلی کاهش دهد. این نتایج در سیاستگذاری بلندمدت انرژی در سواحل جنوبی ایران اثربخش می باشد

کلیدواژه ها

امنیت انرژی، منابع تجدیدپذیر، جاسک، هزینه انرژی، سیاست گذاری انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.