بررسی فرصتها ، چالشها و توانمندی های صنعت گردشگری دریا و سواحل در توسعه پایدار سواحل مکران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی توسعه سواحل مکران (با محوریت حکمرانی و تاکید بر دیپلماسی و اقتصاد دریامحور)
  • کد COI اختصاصی: MAKRANC04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین پیرانی

کارشناس علوم و مهندسی محیط زیست ، اداره بهداشت ، امدادو درمان نیروی دریایی راهبردی آجا، کنارک ، ایران

مجتبی عسگری

کارشناس مدیریت دفاعی ، مدیریت تربیت ، آموزش و پژوهش منطقه سوم نبوت نداجا کنارک ، ایران

سجاد خسروی

کارشناس طرح های آموزشی ، مدیریت تربیت ، آموزش و پژوهش منطقه سوم نبوت نداجا کنارک ، ایران

چکیده

گردشگری دریا و سواحل یکی از بزرگترین فعالیتهای اقتصادی جهان است که با رشد شتابنده خود به فعالیتی چند منظوره مبدل گشته است به طوری که توسعه گردشگری و تفریحات مربوط به آن از عوامل موثر در شکل گیری توسعه نواحی ساحلی و تامین کننده مزایای مستقیم و غیرمستقیم اقتصادی برای جامعه میزبان است. مفهوم گردشگری ساحلی طیف کاملی از گردشگری، فراغت و فعالیتهای تفریحی را که در نواحی ساحلی و آبهای نزدیک ساحل روی میدهد، در بر میگیرد. بر این اساس عرضه محصولات و خدمات گردشگری ساحلی شامل اسکان، غذاخوری، صنعت محصولات غذایی، صنایع دستی، حمل و نقل و .... را شامل میشود. کشور ایران دارای ۴۵۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در جنوب ایران می باشد، که از این میزان ۸۵۰ کیلومتر سواحل مکران (دریای عمان ) تشکیل می دهد. مطالعه حاضر بر اساس داده های کتابخانه ای و جمع آوری اطلاعات از کتب و مقالات و سایت های معتبر بوده است و هدف آن بیان نقش گردشگری دریا و سواحل در توسعه پایدار سواحل مکران بوده است. نتایج مطالعه نشان می دهد که متاسفانه گردشگری ساحلی در سواحل جنوبی ایران بخصوص منطقه مکران مورد توجه قرار نگردیده است و پس از مطرح کردن چالش های گردشگری در سواحل مکران، پیشنهاداتی در خصوص ارتقا سطح گردشگری دریا و ساحلی در منطقه دریای مکران ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

گردشگری ساحلی، توسعه پایدار ، ارزآوری، سواحل مکران ،دریای عمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.