بررسی اثرات کاربرد تنظیم کننده های رشد و مایکوریزا بر برخی صفات فیزیولوژیکی وشیمیایی طالبی رقم گالیا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF08_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده سادات فردوس

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

سید محمد جواد آروین

استاد بخش علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

مطالبی با نام علمی Cucumis melo L. ، با دارا بودن توده های متنوع، یک محصول رایج و مهم در کشور محسوب می گردد.رقم گالیا نیز یکی از ارقام معطر و خوش طعم در این جنس می باشد از این جهت برای بررسی اثر تنظیم کننده های رشد و مایکوریزا بر رشد ونمو طالبی رقم گالیا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سهتکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در بهار وتابستان ۱۴۰۰ انجام شد. در این پژوهش اثر قارچ مایکوریزا کاربرد به میزان ۵ گرم و عدم کاربرد و محلول پاشی نفتالین استیک اسید در سه غلظت ۰،۵۰،۱۰۰ میلی گرم در لیتر به همراه بنزیل آمینوپورین در دو غلظت ۰،۵۰،۱۰۰ میلی گرم در لیتر در دو دمرحله از رشد ۴-۲ برگی و ۸-۶ برگی بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی و شیمیایی موردمطالعه قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر، میوه های گیاهان تیمار شده درمقایسه با شاهد تفاوت معنی داری داشتند. در مقایسه با شاهد، در تیمار ترکیبی تنظیم کننده های رشد بنزیل آمینوپورین و نفتالین استیک اسید هر دو با غلظت ۵۰ میلی گرم در لیتر و قارچ میکوریزابا غلظت ۵ گرم، میزان رنگیزه های فتوسنتزی کلروفیل b,a کل و کارتنوئید، درصد رطوبت نسبی و فعالیت آنزیم کاتالاز افزایش یافت و میزان نشت یونی کاهش پیدا کرد. در نهایت بهترین تیمار برای افزایش صفات مورد بررسی و نیز افزایش عملکرد رقم گالیا غلظت ۵۰ میلی گرم در لیتر بنزیل آمینوپورین و ۵۰ میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید به همراه مصرف خاکی ۵ گرم مایکوریزا بود.

کلیدواژه ها

بنزیل آمینوپورین، طالبی، گالیا، مایکوریزا، ملون، نفتالین استیک اسید.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.