ارزیابی ریسک گیاه گل محمدی از بعد آفات با استفاده از روش FMEA درمزارع منطقه میمه استان اصفهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF08_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره وهاب

کارشناس زیست شناسی عمومی(دانشگاه پیام نور شاهین شهر)

عباس دل اور

مهندسی مکانیک (دانشگاه آزاد خمینی شهر)

چکیده

گل محمدیRosa damascena mill و فرآورده های آن به علت خواص متعدد درمانی و بهداشتی آرایشی ، تغذیه ای و توجیه اقتصادی، از مهمترین گیاهان دارویی و زینتی کشور است. فرآورده های این گیاه شامل گلاب و اسانس و گلبرگ و نهنج خشک است، این گل هرساله دچار آفات می شود. در مطالعه حاضر، ارزیابی ریسک ۴ نوع از آفات درجه اول گل محمدی در منطقه میمه استان اصفهان با روش FMEA انجام گردید. در این روش از حاصلضرب احتمال وقوع، شدت پیامد و نیز قابلیت تشخیص یک خرابی، سطح ریسک بدست می آید. نتایج نشان می دهد که بالاترین سطح ریسک پذیری ۴ نوع از آفات درجه اول گلستان محمدی منطقه میمه استان اصفهان مربوط به پروانه جوانه خوار سبز گل محمدی(Eucnaemidophorus rhododactylus Den ) می باشد وروش FMEA یک روش قدرتمند و درعین حال انعطاف پذیر جهت ارزیابی ریسک آفات گل محمدی بوده و با استخراج ضریب ریسک پذیری و با مشخص کردن سطح بحرانیت و در نهایت با انجام اقدامات اصلاحی به موقع می توان از خسارات و کاهش تولید گیاه گل محمدی جلوگیری کرد

کلیدواژه ها

گل محمدی، زینتی، آفات، جوانه خوار،FMEA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.