درآمدی بر برخی مزایای ذکر شده پیرامون سازه ی آبی قنات بعنوان روشی سنتی وکارآمد در تامین آب و توسعه ی کشاورزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF08_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید سیمیاری

عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین

چکیده

اهمیت دانش بشری از گذشتگان تا به امروز در رفع نیازهای زندگی خود و ابتکارات دانش محور برای بهره برداری از طبیعت،همیشه و همواره در طول اسناد مختلف تاریخی به چشم میخورد که در این بین میراث نیاکان ما نیز حائز اهمیت است. سازهی آبی و تاریخی قنات بعنوان میراث با ارزشمند گذشتگان ، جهت بهره گیری از منابع آب و توسعه ی کشاورزی درکنار ایجادفرهنگ و تمدن بشری،همواره بخشی از با ارزش ترین سازه های آبی مهندسی سنتی درایران می باشد که امروزه نیز با بهرهبرداری و مدیریت صحیح و حتی تلفیقی با سایر روش های مدیریت آبهای زیرزمینی و آبخیزداری می تواند نگرش تازه ایبه مدیریت توسعه ی کشاورزی ببخشد. در این پژوهش برخی از کتاب و مقالات علمی پژوهشگران و محققان پیرامون قنات،کاربردها، تلفیق کاربردها با روش های جدید مثل حفر چاه، مورد بیان مجدد قرار گرفت تا اهمیت توجه به این سازه ی سنتینیاکان ما با ذکر مزایای آن و صد البته احیای درست و علمی آن،رو به فراموشی سپرده نشود و در نهایت اهمیت این سازه یسنتی، در مدیریت بهره برداری از منابع آب و توسعه کشاورزی بیان گردید

کلیدواژه ها

قنات، بهره برداری سنتی از منابع آب، توسعه کشاورزی، میراث نیاکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.