ارزیابی معضلات مدیریتی پروژه ورزشگاه نقش جهان از دیدگاه متدولوژی ۲PRINCE

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF04_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عالی شانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری_مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان، ایران

محسن صالحی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان، ایران

مهدی ساعتی

استادیار گروه مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ایران.

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی و ارزیابی معضلات مدیریتی پروژه ورزشگاه نقش جهان از دیدگاه متدولوژی پرینس ۲ انجامشدهاست. روش تحقیق عبارت است از به کار گیری متدولوژی پرینس ۲ در نقد و بررسی ورزشگاه نقش جهان اصفهان کهاز طریق فیش برداری از اطلاعات و منابع مهم استخراج گردیدهاست. پژوهش فوق از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد. هفتفرآیند در پرینس ۲ وجود دارند که عبارتند از: توجه دائم به توجیه پذیری پروژه، آموختن از تجارب گذشته، تعریف دقیقنقشها و مسئولیت ها، مدیریت مبتنی بر مرحله، مدیریت بر پایه استثنا، تمرکز بر روی محصولات، تغییر متناسب با پروژه.تمامی قسمت های مختلف پروژه ساخت و تکمیل ورزشگاه نقش جهان بر اساس این ۷ مرحله مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت و بیان شد که در هر مرحله چگونه می توانستند از راهکارهای پرینس ۲ استفاده کند تا در نهایت تاخیر در تحویلپروژه پیش نیاید و همچنین از نظر کیفیت نیز مورد قبول باشد. با توجه به فازهای مختلف پرینس ۲ تمامی فازها بر رویاطلاعات ورزشگاه نقش جهان ارائه شد و هر مرحله به طور کامل تفسیر گردید. نتایج نشان داد که استفاده از بخش مدیریتبر پایه استثنا و تعریف نقشها و مسئولیتها اثر کاهشی بر عدم کفایت اعتبارات تامین شده دارد که منجر به رفع تاخیردر پرداخت مطالبات پیمانکاران گردیده است. طبق بخش های مدیریت مبتنی بر مرحله و مدیریت بر پایه استثنا و تغییرمتناسب با پروژه اثر افزایشی و تقویتی بر زمان بندی مناسبی جهت تخصیص اعتبارات و تحویل پروژه دارد. همچنین نشانداد که در بد ترین سناریو (کاهش ۲۲ درصدی درآمد و افزایش ۲۲ درصدی هزینه) نرخ بازده داخلی پروژه به ۱۲ درصدکاهش یافت و در بهترین سناریو (افزایش ۲۲ درصدی درآمد و کاهش ۲۲ درصدی هزینه) نرخ بازده داخلی پروژه به ۳۴درصد افزایش یافت.

کلیدواژه ها

پرینس ۲، ورزشگاه نقش جهان، مدیریت پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.