تغییرات کالبدی عملکردی گذر در تهران دوره قاجار نمونه موردی چالهمیدان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UVCONF04_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 304
نویسندگان
چکیده
کلمه معبر و گذر شاید به معنای لفظ معنای مشابهی داشته باشند اما در زمان قاجار، هر دو به یک معنا نبوده اند. مفهومموقع و معنایی می باشد. هدف این پژوهش، بررسی تغییرات کالبدی « گذر در زمان قاجار نیازمند بررسی کالبدی گذرهای آو معنایی گذرها در زمان قاجار در تهران می باشد. روش تحقیق توصیفی در این پژوهش استفاده شده است. نتایج نشانداد که گذرها معابر اصلی و کهن تهران بودند که نهتن ها نقاط مهم شهر را به یکدیگر متصل می کردند بلکه بناها و فضاهایعمومی شهر را در کنار خود جای داده بودند. گذر به مثابه محور یا رشته ای بود که بناها و فضاهای عمومی و نیمه عمومیشهری را در کنار خود و در کنار یکدیگر حفظ کرده و موجب شکل گیری مجموعه فضایی یکپارچه شده بود. گذرها از نظرکالبدی سرپوشیده و مسقف بوده اند و در جداره های خود مغازه ها را جای داده اند. به معنای کلی، واژه گذر علاوه برمعبر، مفهوم محله به خود می گرفت. به بیان دیگر فهم مردم از گذر به مثابه فضای باهم زیستن و مواجهه منشا شکل گیریمفهوم محله برای گذر بود . نتایج این پژوهش به بازبینی معنا و مفهوم گذر و توجه به حفظ گذرهای قدیمی تهران کمکشایانی می نمایدکلیدواژه ها
گذر، کالبدی، قاجار، تهران، چاله میدانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.