بررسی تحلیلی الگوریتم های ردیاب نقطه بیشینه سامانه های فتوولتایی در شرایط سایه جزئی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فن آوری های پیشرفته بین رشته ای در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ENGINEERKH01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خرمی

استادیار موسسه آموزش عالی خراسان

آراد امدادی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی خراسان

معصومه سادات سیدین

مربی مدعو موسسه آموزش عالی خراسان

چکیده

الگوریتم های ردیاب نقطه بیشینه توان MPPT در شرایط سایه جزیی باید بتواند نقطه توان بیشینه را ردیابی کند. شرایطسایه جزئی در محیط های شهری بسیار اتفاق می افتد و ممکن است حتی بصورت دینامیک شرایط آن تغییر می کند. اگر قرارباشد از ماژول های خورشیدی در وسایل نقلیه مانند کشتی، قطار، هواپیما و خودروهای الکتریکی استفاده شود ممکن استشرایط سایه جزئی بصورت دینامیک باعث افت کارائی تولید الکتریکی آنها شود. در مقاله حاضر الگوریتم های کلاسیک،فراابتکاری و ترکیبی که برای مساله ردیابی نقطه بیشینه عمومی در شرایط سایه جزئی بکار گرفته شده اند، پیاده سازی ومقایسه شده است. شبیه سازی ها نشان می دهد که الگوریتم های ترکیبی و بهبود یافته نسبت به فراابتکاری و فراابتکاری نسبتبه روش های کلاسیک ( P&O و INC ) در مساله GMPP کارائی بهتری دارند. این الگوریتم ها علاوه بر مقایسه تحلیلی ازلحاظ زمان اجرا و پیچیدگی نیز مقایسه شده اند

کلیدواژه ها

سامانه فتوولتایی، سایه جزئی، الگوریتم ردیابی نقطه توان بیشینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.