کنترل ارتعاشات ساختمان در برابر زلزله به روش مدلسازی رگرسیون عمومی GRNN
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فن آوری های پیشرفته بین رشته ای در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ENGINEERKH01_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 213
نویسندگان
کارشناسی ارشد - گروه برق موسسه آموزش عالی خراسان
دانشیار گروه برق – موسسه آموزش عالی خراسان
چکیده
در این مقاله برای اولین بار ایده مدل سازی مبتنی بر شبکه عصبی رگرسیون عمومی GRNN بر اساس کنترل ترکیبی فازی و کنترل تناسبی- انتگرالی- مشتقی PID جهت کاهش لرزش های یک ساختمان چهار طبقه پیشنهاد می شود. یکی از ویژگی های مهم روش ابداعی استفاده توامان از دانش انسانی با استفاده از منطق فازی جهت کاهش خطای کنترلی به همراه کنترل PID بر روش حداقل مربعات خطا جهت غلبه بر عدم قطعیت های سیستم است. مزیت این روش ساده سازی محاسبات مورد نیاز در روش ترکیبی فازی PID است که به صورت چند بردار و ماتریس مراکز و واریانس قابل پیاده سازی خواهد بود همچنین روش پیشنهادی توانایی غلبه بر ارتعاشاتو عدم قطعیت های مدل و ورودی را دارد. در بخش نتایج شبیه سازی، به مقایسه روش پیشنهادی با سایر کنترل کننده های نوعی بکار رفته در طول دو دهه گذشته در این حوزه از قبیل کنترل کننده PID، کنترل فازی، کنترل LQR، کنترل ترکیبی فازی LQR پرداخته می شود. شبیه سازی های صورت گرفته بر اساس داده های واقعی شتاب زمین برای زلزله کوکائلی ۱۹۹۹ می باشد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که کنترل پیشنهادی ضمن غلبه بر عدم قطعیت های مدل و اغتشاشات،.نتایج مشابه با کنترل کننده فازی PID را در بر دارد.کلیدواژه ها
کنترل فعال سازه،کنترل فازی،کنترل PID، کنترل مبتنی بر شبکه عصبی، شبکه عصبی رگرسیون عمومیGRNNمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.