استفاده از یادگیری عمیق در تشخیص بیماری کرونا
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فن آوری های پیشرفته بین رشته ای در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ENGINEERKH01_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 440
نویسندگان
استادیار موسسه آموزش عالی دانشستان ساوه، دانشکده فنی مهندسی
موسسه آموزش عالی دانشستان ساوه، دانشکده مهندسی پزشکی
چکیده
روش های تفکیک به کمک رایانه به طور عمده در تفکیک بیماری ها استفاده می شوند. کرونا از جمله بیماری هایی است کهنشانه آن در تصویرهای ریه مشاهده می گردد. بنابراین بهبود دقت یک روش CAD به یکی از حوزه های مهم تحقیقاتی تبدیل شدهاست. در این پروژه با روش شبکه های عصبی مصنوعی عمیق از نوع کانولوشن در جهت تفکیک ابتلا به بیماری کرونا با استفاده ازتصویرهای قفسه سینه پرداخته می شود. برای تحلیل مدل از دیتا بیس ای که از سایت مندلی دانلود شد، استفاده شده است. تعدادتصویرهای مورد استفاده شده ۳۰۰ تصویر، که شامل ۱۵۰ مورد مبتلا به کرونا و ۱۵۰ مورد سالم می باشد.تعدادی از این تصویرهابرای اموزش استفاده شده است. مدل شبکه عصبی مصنوعی کانولوشن می تواند به عنوان یک روش مفید و هوشمند برای تفکیککرونا در تصویرهای گرافی قفسه سینه بدون استخراج ویژگی به کار گرفته شود. با این وجود مطالعه و پروژه های بیشتری برایطراحی مدل های دیگر از شبکه های عصبی مصنوعی بر اساس یادگیری عمیق جهت تفکیک انواع عفونت کرونا در تصویرهای قفسهسینه نیاز است. در نتایج مقدار دقت و تفکیک پذیری با استفاده از مدل شبکه عصبی پیشنهادی برابر ۹۸/۰%، ۹۸/۵% بدست امده است.کلیدواژه ها
پردازش تصویر، کرونا، تصویرهای قفسه سینه، تفکیک به کمک رایانه، شبکه عصبی مصنوعیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.