در دیوارهای خارجی ساختمان، به منظور افزایش PCM نقش مواد تغییر فاز دهندهبهره وری و کاهش مصرف انرژی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فن آوری های پیشرفته بین رشته ای در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ENGINEERKH01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 357
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ناپیوسته معماری، موسسه آموزش عالی خراسان، مشهد، ایران.
دانشجوی کارشناسی ناپیوسته معماری، موسسه آموزش عالی خراسان، مشهد، ایران
مدرس مدعو گروه معماری، موسسه آموزش عالی خراسان، مشهد، ایران
عضو هیات علمی گروه معماری، موسسه آموزش عالی خراسان، مشهد، ایران
چکیده
سیستم های گرمایش و سرمایش جزء مهم مصرف انرژی ساختمان هستند. افزایش ظرفیت ذخیرهسازی گرما و بهره وری انرژی خورشیدیاز اقدامات موثر رایج برای صرفه جویی در انرژی ساختمان ها است. رسانایی حرارتی پایین و توانایی ذخیره حرارت عالی مواد تغییر فاز دهنده PCM Phase Chang Material باعث می شود این مصالح نوین در صنعت ساختمان پرکاربرد باشند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی نقش PCM در جدار خارجی ساختمان، یک اطاق مسکونی را مورد ارزیابی قرار داده است. PCM مورد بررسی از نوع Paraffin می باشد. در این سنجش با استفاده از نرم افزار بهینه سازی Energy Plus میزان مصرف انرژی گرمایش و سرمایش Heating and Cooling ، اطاق بر مبنای kWh/m۲ محاسبه شده است. ابعاد اطاق مورد بررسی؛ ۳ متر عرض، ۵ متر طول، ۳ متر ارتفاع، با درنظر گرفتن سه ضلع جانبی داخلی، یک ضلع خارجی (ضلع بزرگ تر در مجاورت محیط بیرون قرار دارد)، و سقف و کف دارای انتقال دما نزدیک به صفر در نظر گرفته شده است. تحلیل مطالعهبه گونه ای صورت گرفت که بازشو در جبهه شمالی، شرقی، جنوبی و غربی در نظر گرفته شده است. نتایج مطالعه نشان می دهد که به ترتیب در صورتیکه بازشو در جبهه غربی، شرقی، جنوبی و شمالی اطاق واقع شود مصرف ۳۸.۵%، ۴۰%،۴۱.۶۹%،۱۳.۲۴% کاهش می یابد. این پژوهش با هدف ارزیابی تاثیر متریال PCM بر میزان مصرف انرژی گرمایش و سرمایش در محیط مسکونی، یک اطاق را مورد بررسی قرار داد. درصورتی که بازشو در قسمت شمالی قرار گیرد مقدار ۱۳ % و در صورتیکه بازشو در قسمت جنوب قرار گیرد میزان ۴۱% به ترتیب کمترین و بیشترین میزان کاهش مصرف انرژی را دارند. مواد تغییر فاز دهنده PCM، موادی هستند که می توانند متناسب با دمای محیط بیرون، دمای محیط داخلی را کنترل کنند. بدین گونه که مانع از انتقال حرارت می شوند و یا درصد خیلیکمی از دما را از خود عبور می دهند.کلیدواژه ها
مواد تغییر فاز دهنده، PCM-Paraffin، دیوارهای خارجی ساختمان، کاهش مصرف انرژیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.