شناخت وبازآفرینی عناصر وشاخصه های معماری ایرانی-سنتی و تاثیر آن در معماریمعاصر(نمونه موردی سنتی:خانه داوید،معاصر:خانه باغ جنت)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فن آوری های پیشرفته بین رشته ای در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ENGINEERKH01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 454
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی حرفه ای معماری، موسسه آموزش عالی خراسان، خراسان رضوی، ایران
مدرس گروه معماری موسسه آموزش عالی خراسان، خراسان رضوی، ایران
چکیده
در معماری سنتی توجه بیشتر درباره مصالح کاربردی در ساختمان و چگونگی عملکرد آن هاست. اثرمعماری سنتیدرمنطقه ایران منظر و سیمای شهری در چشم شهروندان به عنوان هویت و نمود شاخص و اصالت یک شهر می تواند بیان شود و بهاین اعتبار حس تعلق مکانی دریک فرد که نسبت به شخصیت و روحیات وی ایجاد شده است می تواند بیانگر میزان غنای هویت هایمعماری لحاظ گردد . ؟. شاخص های کیفی مسکن همواره به عنوان حساس ترین ابزار برنامه ریزی مسکن محسوب می شوند. مقالهحاضر سعی دارد تا با ژرف کاوی عناصر هویت بخش مسکن در خانه های سنتی ایران، باشناخت عناصر هویت بخش که قابل انتقالبه مسکن معاصراست،معیارهایی جهت تدوین راهکارهای موثربرای افزایش کیفیت در مسکن معاصربه دست آید. ازاین رو،عناصرهویتبخش در مسکن سنتی،دردو دسته ودرهمین راستاهدف پژوهش حاضر ۱ - شناسایی مولفه ها وعناصر هویت ساز در معماری سنتیایرانی-اسلامی و خانه های چند خانواری با استفاده از اسنادوکتب معماری صورت گرفت. ۲ - بررسی چگونگی ظهور مولفه هایهویت ساز در عناصر معماری سنتی خانه های ایرانی وبررسی آن عناصردر خانه سنتی نمونه موردی خانه داویدومقایسه آن با خانهعصر حاضرخانه باغ جنت باروش تفسیری تاریخی داده ها تحلیل شد.خروجی شناخت متغیرهای هویت بخش در خانه،مورد استفادهطراحان محیط و معماران که دغدغه طراحی مسکنی با کیفیتی را برای ساکنان دارد،فراهم می کندکلیدواژه ها
عناصرهویت ساز،معماری سنتی،معماری معاصر،مسکن معاصرمقالات مرتبط جدید
- فولاد سبز؛ گذر از چالش های صنعتی تا سازندگی پایدار و آسمانی پاک
- An Overview of Green Builders in Detergents: Advancing Sustainable Cleaning Technologies
- Simulation of CIGS Solar Cell and Improvement of Its Parameters
- Assessing the Economic Viability of Renewable Energy Solutions Using Wave and Solar Power for Supplying Electricity to Hotels in Island Areas
- انرژی خورشیدی منبعی پایدار و تجدیدپذیر برای آینده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.