رویکردی فقهی به مسئله کولبری در ایران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
- کد COI اختصاصی: ICCA06_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 453
نویسندگان
گروه حقوق جزاوجرم شناسی،واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران
گروه حقوق جزاوجرم شناسی،واحد خمین،دانشگاه آزاد اسلامی،خمین،ایران
گروه حقوق جزاوجرم شناسی،واحد خمین،دانشگاه آزاد اسلامی،خمین،ایران
چکیده
کولبر به فردی گفته میشود که در قبال دریافت مزد اقدام به حمل و نقل کالاهای تجاری دردو طرف مناطق مرزی ایران کرده و از این طریق امرار معاش مینماید.کولبری پدیده ای برخلاف شان و جایگاه انسان بوده و حتی در مواردی ممکن است برخلاف قواعد و مقررات فقهی و قانونی باشد، خصوصا در مواردی که کولبر، باری را حمل می کند که به جهت نامشروع بودن آن، هرگونه معامله آن از لحاظ فقهی حرام می باشد. اما مسئله ی دیگر در اینست که کولبر به جهت تامین معاش و مایحتاج زندگی خود و خانوادهاش مجبور به حمل آن می باشد. مقاله حاضر با نکیه بر روش توصیفی-تحلیلی این سوال بنیادین را مطرح می کند که «کولبری از لحاظ فقهی چه ساختار و ماهیتی دارد» ؟ در پاسخ می توان گفت «با تکیه بر قاعده فقهی «الضرورات تبیح المحضورات» کولبر در مواردی حتی اگر مرتکب عمل حرام هم شده باشد، چون جهت حفظ حیات و در اثر شرایط اضطراری موجود بوده، مصداق بارز قاعده اضطرار است و از این جهت مسئولیتی متوجه وی نیست».کلیدواژه ها
کولبر، فقه، فقه جزایی، قاعده اضطرارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.