بررسی اثر فاصله صفحات مستغرق در حفره آبشستگی موضعی اطراف آن در خم 180 درجه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE09_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مسجدی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

یکی از مسائل مهم در رودخانه ها، فرسایش و تخریب دیواره سواحل در قوس خارجی است. برای جلوگیری از بروز چنین پدیده ای، یکی از گزینه ها استفاده از صفحات مستغرق در بستر رودخانه به منظور انحراف جریانهای گردابی از دیواره خارجی قوس است. یکی از مشکلات اساسی در تخریب صفحات مستغرق، وقوع آبشستگی موضعی در اطراف آنها بوده که یکی از روش های کنترل آبشستگی، ایجاد فاصله مناسب بین آنها است. 4/ بدین منظور آزمایش هائی در یک فلوم آزمایشگاهی با قوس 081 درجه با 76 Rc/B= )شعاع مرکزی قوس Rc= وعرض کانال (B= از جنس پلاکسی گلاس انجام پذیرفت. در این تحقیق با قرار دادن تعدادی صفحه بصورت متوالی از جنس پلکسی گلاس با فواصل متفاوت d/H=15,20,25,30 01،01 و 01 در طول قوس با زاویه ثابت 11 درجه نسبت به محور جریان، با طول ثابت ، با تعداد 01 L/H=3 ، ارتفاع H/Y=0.3 و اعداد فرود مختلف آزمایش هایی انجام گرفت. برای مصالح کف فلوم از ماسه طبیعی با دانه بندی یکنواخت با d50=1.4 mm 0 استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که در کلیه اعداد فرودکاهش فاصله نصب صفحات مستغرق متوالی در / و ضریب یکنواختی 3 d/H=15 عملکرد مناسبی در کنترل حفره آبشستگی اطراف خود داشته است

کلیدواژه ها

فاصله صفحات مستغرق، حفره آبشستگی ، خم 081 درجه، عدد فرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.