بررسی بهره برداری از مواد بازیافتی در راه سازی روستایی در راستای توسعه پایدار محیط زیست

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE07_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود اورعی

لیسانس امور فرهنگی

چکیده

مناطق روستایی به واسطه نزدیکی بیشتر به طبیعت و اثرات مستقیمی که بر طبیعت می گذارند و تاثیراتی که از طبیعت می پذیرند، از اهمیت به سزایی برخوردار هستند. این امر ضرورت تحقیق در محیط زیست روستایی را دو چندان میکند. هدف از این مقاله بررسی مشکلات زیست محیطی روستاهای کشور و پیدا کردن راه حل های برطرف کردن این مشکلات است. روش تحقیق کتابخانه ای بوده است که از منابع متعدد جهت تحلیل مطالب استفاده شده است. مزایای زیست محیطی با استفاده از مواد فوق، باعث شده تا مشکل دفع مواد و ضایعات در حجم بزرگ حل شود همچنین مصرف مصالح سنگی طبیعی که کمیاب نیز هستند،کاهش یابد و در هزینه هم صرفه جویی قابل توجهی می شود. ابعاد مختلفی که روستاها با آن ها در زمینه محیط زیست درگیر هستند، متعدد میباشد. اولین آن پسماندها است که به واسطه افزایش مصرف گرایی و توسعه گردشگری به عنوان معضلی جدی در نواحیروستایی مطرح است. تخریب و آلودگی خاک که عمدتا۰ ناشی از نوع کشاورزی سنتی و به کارگیری سموم متعدد است، از دیگر مشکلات زیستی به شمار میرود که در آلودگی آب و منابع آبی نقش مهمی دارد. جاده روستایی سازگار با محیط زیست،راهکاری برای استفاده بهینه از ضایعات،مواد صنعتی و پلاستیکی در جاده سازی است.استفاده از این طرح منجر به اجرای زیرساخت های با کیفیت با استفاده از مواد محلی و مزایای اقتصادی و زیست محیطی شده است که در آن، رسوبات شن و ماسه انباشته از سیل، مواد صنعتی و انواع خاصی از پلاستیک، مواد معدنی و ضایعات ساختمانی می توانند به گونه ای موثر به کار گرفته شوند.در کنار این مسئله گسترش شهرها و توسعه صنایع و گردشگری منجر به تغییر کاربری اراضی نواحی روستایی شده است که این امر سبب گردیده محیط های روستایی دستخوش تجاوز و سواستفاده سودجویان قرار گیرد و به تبع آن محیط زیست روستایی آسیب ببیند.

کلیدواژه ها

جاده های پلاستیکی، بازیافت مواد ، راه های روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.