بررسی اثر هوادهی در راکتور RBC در تصفیه فاضلاب بیمارستانی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ICCE09_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2274
نویسندگان
کارشناس ارشد پژوهشی، موسسه تحقیقات آب
کارشناس ارشد پژوهشی، موسسه تحقیقات آب
کارشناس تصفیه خانه فاضلاب، شرکت مهندسی پالاب صنعت محیط
چکیده
فاضلاب بیمارستانی با وجود انواع پاتوژنهای بیماریزا، مواد شیمیایی و دارویی، انواع میکروبکشها و مواد ضدعفونی کننده به عنوان یکی از آلایندههای مخرب محیط زیست محسوب شده و میبایست جهت دفع آن تدابیر ویژهای اتخاذ گردد. از طرف دیگر راکتور RBC به عنوان یکروشتصفیه فاضلاب با محاسن ویژه از جمله سهولت در بهره برداری و هزینه راهبری پایین، جهت تصفیۀ فاضلاب شهری و صنعتی مد نظر بوده و استفاده از آن در حال افزایش است. یکی از بزرگترین معایت سیستم RBC فقدان ظرفیت ذخیره و فقدان کنترلهای عملیاتی، همانند TF و لاگونهای هوادهی میباشد و بار اول که RBC ساخته میشود برای پاسخگویی به راندمانهای مناسب و تطبیق با تغییرات ورودی و کنترل خروجی، کوچک خواهد بود. بنابراین برای جبران این عیب میبایست ابتدا RBC مدلسازی شده و سپس اقدام به ساخت در مقیاس صنعتی شود. با توجه به اینکه استفاده از آن بصورت تخصصی در فاضلاب بیمارستانی کمتر مورد توجه قرار گرفته است پارامترهای طراحی آن در این بخش با مدلسازی، قابل تحقیق و پژوهش میباشد. در این تحقیق که بر روی فاضلاب بیمارستان شریعتی تهران انجام گرفت آزمایشات طی مدت 4 ماه بر روی پایلوت چهار مرحلهای سری، با فضای مفید 14 لیتر حاوی 108 عدد دیسکاز جنس پلیکربنات به قطر 15 سانتیمتر با سطح مفید سه ممیز هشتاد و دو مترمربع با درجۀ غرق شدگی 40 درصد که توسط فاضلاب بیمارستانی در تصفیه خانه بیمارستان، تغذیه میشد، صورت پذیرفت. بدین منظور پساز اسقرار پایلوت در تصفیهخانه فاضلاب بیمارستان شریعتی و راهاندازی آن پساز رسیدن به شرایط بهینه مورد آزمایشقرار گرفت. راکتور در طول دوره آزمایشدر دو شرایط عادی و هوادهی عمقی توسط دیفیوزر مورد بررسی قرار گرفته و پارامترهای BOD, COD و ِDO در راکتورها اندازهگیری شد. درصد حذف COD در شرایط بدون هوادهی شصت و هشت و نیم درصد و با هوادهی در حدود 79 درصد حاصل گردید. افزایشاکسیژن محلول از سه ممیز نه به چهار ممیز چهار میلیگرم در لیتر ثبتگردید آزمایشات افزایشبازدهی حذف CODبه میزان 15 درصد در زمان هوادهی را نشان میدهد.کلیدواژه ها
فاضلاب بیمارستانی، فاضلاب، دیسکهای بیولوژیکRBCمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.