زنجیره های تامین چابک و انعطاف پذیر با مدیریت ماژولار
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی لجستیک و زنجیره تامین (اکوسیستم های تحول آفرین، نوآور و دانش پایه)
- کد COI اختصاصی: NCLSC08_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 306
نویسندگان
ایرا ن خودرو، تهرا ن
چکیده
باتوجه به پاندمی اخیر کرونا و بسته شدن مرزها، زنجیره های تامین اکثر شرکت ها تحت استرس شدید قرار گرفت ، حتی برخی از کارشناسان به این فکر افتادند که مشکلات حادث شده ایرادی است که بر سیستم های Lean و just in time وارد میباشد اما طولانی شدن موضوع، کارشناسان را بر این داشت تا در خصوص تاب آوری صنایع و زنجیره های تامین بیشتر تمرکز یابند دراین مقاله به موضوع تاب آوری در زنجیره تامین از دیدگاه محصول ، فرآیند تا سازمان پرداخته شده است . در این میان نه تنها طراحی و تولید محصولات ماژولار بلکه ایجاد فرآیند ها و سازمان ماژولار و نهایتا یک زنجیره تامین ماژولار به عنوان یک راه کار اساسی برای افزایش تاب آوری معرفی شده و دلایل آن تشریح خواهد شد . با تفکیک ماژول ها به حوزه های رهبری بازار، همراهی با مشتری ، و تعالی عملیات، و مشخص کردن استراتژی های هر بخش هم راستا با استراتژی های سازمانی ، به قابلیت جاری سازی استراتژی ها در سطح زنجیره تامین با استفاده از دیدگاه ماژولار به عنوان یک دارایی و توانمندی ارزشمند برای شرکت ها و زنجیره تامین آنها اشاره خواهد شد . برخی از اشتباهات استراتژیک رایج در یک زنجیره تامین مانند تمرکز بر تولید انبوه تمامی قطعات بدون توجه به نوع ماژول های مربوطه ، همچنین درونسپاری برای پر کردن ظرفیت در شرایط رکود، و پنهان کردن پیچیدگی محصول با برون سپاری ، تشریح خواهد شد. اهمیت تفکیک ماژول ها از رابط ها و تثبیت رابط ها به عنوان کلید زنجیره تامین ماژولار و استاندار سازی رابط ها جهت جلوگیری از ایجاد تغییرات دومینویی در سطح زنجیره تامین با هر گونه تغییرات در سطح ماژل ها توضیح داده خواهد شد(نقطه مقابل سیستم های یک پارچه که تغییرات در آن ها به صورت دومینویی سایر قطعات و زنجیره را تحت تاثیر میگذارد). در پایان برخی از اندیکاتور ها جهت مشخص نمودن میزان ماژولاریتی در سطح زنجیره تامین پیشنهاد داده خواهد شد.کلیدواژه ها
مدیریت ؛ ماژولار؛زنجیره تامین ؛تاب آوری ؛ سازمان؛ فرآیندمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.