بررسی آزمایشگاهی اثر زبری بستر بر شرایط زیست محیطی رودخانه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ICCE09_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1544
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس، دانشجوی دکتری دانشگاه
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
در شرایط جریان با جداره زبر مقایسهای طولی حاکم بر دینامیک جریان در ناحیه داخلی لایه مرزی علاوه بر خصویات جریان )مانند لزجت سیال( از ابعاد عناصر زبر نیز تاثیر میپذیرد. حضور اجزای زبر در بستر کانال موجب تغییر شرایط طبیعی کانال میشود. زبری جریانات ثانویه را تقویت نموده و به این واسطه اثر مهمی در جابه جایی و انتقال جانبی رسوب و سایر مواد ایفا میکند. در مطالعه حاضر با استفاده از دستگاه سرعت سنج صوتی ) ADV ( به بررسی آزمایشگاهی اثر زبری روی جریانات ثانویه و افزایش توان جابه جایی مواد در راستای عرض کانال در شرایط جریان آشفته پرداخته شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد با توجه به تطابق مناسب سرعتهای طولی در نقاط دور از بستر از رابطه لگاریتمی در نزدیکی بستر زبر سرعت طولی از این رابطه فاصله میگیرد. همچنین مشاهده شد که تغییرات و نوسانات خصوصیات جریان در عرض کانال کاملاً تحت تاثیر حضور سلولهای جریان ثانویه میباشد. بدین معنی حضور زبری شدت نوسانات کمیتهای جریان را بیشتر نموده و شرایط سختتری را برای زیست موجودات آبزی و رشد گیاهان ایجاد میکندکلیدواژه ها
بستر زبر، شرایط زیست محیطی، سرعت سنج صوتی،کانال باز آشفتگی، جریان ثانویهمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.