استفاده از مصالح هوشمند در ساختمان های هوشمند مسیری در جهت شهر هوشمند سازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CIVILISC03_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود معنوی

معاون زیر ساخت و مراکز داده در سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری شیراز

چکیده

معماری آینده ما با معماری نوین و مدرن گره خورده و هر روز در حال گسترش و رو به پیشرفت است. در این میان مصالح هوشمند ساختمانی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. ساختن ساختمان سبز به یکی از عواملی در ساختمان سازی تبدیل شده است که هم دوام بسیار زیادی دارد و هم اینکه آسیب زدن به محیط زیست را تا حد زیادی کاهش میدهد. خبر خوب این است طبق تحقیقاتی که صورت گرفته استفاده از مصالح هوشمند در ساختمان بسیار مورد توجه قرار گرفته است . در سال ۲۰۱۶ استفاده از این مصالح به ۳۲ درصد رسیده و در سال ۲۰۱۸ به ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است. اگر روند استفاده از مصالح هوشمند ادامه پیدا کند روشهای خلاقانه تری برای معماری پایدار کشف خواهد شد. با به کارگیری فن آوری های پیشین و نیز ابتکار مهندسان می توان نسل نوینی از مصالح را به وجود آورد. مصالح جدید قادرند به هنگام قرارگیری در معرض نور خورشید یا باران، آلودگی ها را بشویند و در خود حل کنندشکوفایی جمعیت و روند شهری شدن پس از انقلاب صنعتی، هجومی از انواع آلاینده ها و مواد سمی خطرناک را برای شهرنشینان سراسر جهان به همراه آورده است با پیشرفت روز افزون علم و دانش دنیا به سمت هوشمند شدن می رود. این پیشرفت علم در حوزه ساختمان سازی و معماری نیز تاثیر چشمگیری داشته است. در ابتدا تنها مصالح ساختمانی مورد استفاده در ساختمان ها آب و خاک بود. با گذر زمان مصالح ساختمانی نیز در راستای کیفیت و فراهم کردن آسایش و آرامش برای انسان تغییرات زیادی کرده است. این مصالح به صورت هوشمند خود را با تغییرات محیطی تغییر می دهند.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند ، هوشمند سازی، مصالح هوشمند، ساختمان هوشمند. ساخت و ساز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.