CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

عوامل ارتباطی و اجتماعی موثر بر مصرف کالاهای آرایشی و بهداشتی قاچاق (مورد مطالعه: شهروندان بالای ۱۵ سال استان آذربایجان غربی)

عنوان مقاله: عوامل ارتباطی و اجتماعی موثر بر مصرف کالاهای آرایشی و بهداشتی قاچاق (مورد مطالعه: شهروندان بالای ۱۵ سال استان آذربایجان غربی)
شناسه ملی مقاله: JR_JOSSI-16-58_003
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مینا عبدالعلی زاده ترکمانی - گروه علوم ارتباطات، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز ، ایران
بیتا شاه منصوری - گروه علوم ارتباطات، دانشکده علوم اجتماعی، واحد تهران مرکزی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران ( نویسنده مسئول ) bita.shahmansoori@iauctb.ac.ir
ربابه پورجبلی - استادیار ، گروه علوم اجتماعی، واحد زنجان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، زنجان ، ایران

خلاصه مقاله:
گسترش مصرف در جهان کنونی تا آنجا پیش رفته است که امروزه شاخص سبک زندگی به شمار می آید و حتی برخی، زندگی مدرن را بدون مصرف،  بی معنا می دانند. در این راستا از آنجایی که مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در استان آذربایجان غربی روند رو به افزایشی پیدا کرده لذا در این تحقیق به بررسی عوامل ارتباطی و اجتماعی موثر بر مصرف کالاهای آرایشی و بهداشتی قاچاق در استان آذربایجانغربی پرداخته می شود. روش تحقیق از نوع پیمایشی بوده و جامعه آماری شامل شهروندان بالای ۱۵ سال استان آذربایجان غربی می باشد که ۶۷۴ نفر از آن ها به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای برای مطالعه انتخاب شده اند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و توسط نرم افزارهای SPSS و Lisrel تحلیل شده اند. نتایج تحقیق نشان داد که میزان مصرف لوازم بهداشتی و آرایشی قاچاق در میان پاسخگویان بیشتر از حد متوسط می باشد و میزان استفاده از رسانه های داخلی کمتر از حد متوسط و میزان استفاده از رسانه های خارجی و مجازی بیش از حد متوسط می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که متغیرهای جنس (به نفع زنان)، پایگاه اقتصادی - اجتماعی (در جهت مثبت)، میزان استفاده از رسانه های داخلی (در جهت منفی)، میزان استفاده از رسانه های خارجی (در جهت مثبت)، میزان استفاده از رسانه های مجازی (در جهت مثبت)، سواد سلامت (در جهت منفی) و تمایزطلبی (در جهت مثبت) تاثیر معناداری بر مصرف لوزام بهداشتی و آرایشی قاچاق دارند که متغیرهای مستقل مذکور توانستند ۴۳ درصد از کل تغییرات متغیر وابسته (مصرف لوزام بهداشتی و آرایشی قاچاق) را تبیین نمایند که تاثیر رسانه های خارجی و مجازی بیش از سایر متغیرها می باشد.

کلمات کلیدی:
لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق, مصرف گرایی, رسانه, آذربایجان غربی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1650714/