خوانش عوامل سیر تحول و تداوم خانه دیروز در جهت طراحی خانه امروز با توجه به استمرار خانه های تاریخی شهر یزد
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نخستین همایش ملی شهرآینده اندیشه بومی
- کد COI اختصاصی: FURURECITY01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 216
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه یزد
دانشیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه یزد
چکیده
در دنیای امروز که با پیشرفت همه جانبه تکنولوژی، دانش معماری هم مانند سایر علوم شتابان در حالحرکت است، معماری خانه ها هم به دلایلی چون افزایش نیاز به مسکن و تمایل به به روز شدن دستخوشاین سرعت قرار گرفته اند. با اینکه این منازل، زیبا و عملکردی به نظر رسیده اما از یک سوی رنگ و بویصنعت و کمی گرایی به خود گرفته و از سوی دیگر هیچ نشانی از معماری فاخر ایرانی در آن دیده نمیشود.در حالیکه هنر خانه سازی بیش از هر چیزی می بایست سعی در فراهم نمودن آرامش داشته باشد. همانطورکه گذشتگان با توجه به شرایط زمانی و مکانی در تلاش تامین مامنی آرام، برای ساکنان بودند و بناهاییزیبا با کیفیتی مثال زدنی احداث می کردند. امروز میبایست از فرصت تکنولوژی در کنار تجربه نیاکان خوداستفاده کرد تا مساکنی به فراخور معماری ایرانی خلق شود. از اینرو عوامل تغییر و تحولات در طول زمانو چگونگی برخورد با آنها مهم به نظر می آید. بنابراین در این پژوهش با استفاده از راهبرد تحقیقتوصیفی- تحلیلی و کیفی با بررسی عوامل تحول خانه های شهر یزد مسیر استمرار این منازل به دست آمدهکه میتوان با نظر به این مولفه ها معماری امروز خانه را در این مسیر به حرکت درآورد. در این راستا مقالهحاضر پس از بیان عوامل تداوم و تحول معماری، چهار نمونه از خانه های تاریخی شهر به عنوان الگو جهتتطبیق با عوامل فوق بررسی کرده است. نتایج حاصله از این تحقیق بیان می نماید اگر وجود تحولات ناگزیراست اما میتوان با تکیه بر عوامل تداوم، خانه هایی اصیل و امروزی احداث نمود.کلیدواژه ها
خانه، سیر تحول، تداوم خانه های تاریخی، شهر یزدمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.