قنات ، شاه کاری منطبق با اهداف توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول
  • کد COI اختصاصی: NCAAD01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا احمدی

مربی - عضو هیئت علمی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران سما - به آموزش که به

مهشید شاکرزاده

کارشناس ارشد معماری

چکیده

سرزمین ایران را مهد تمدن پاریزی می‌خواند و فرماندهان از شگفتی‌های ایجاد انگیزش در زمین‌های کم آب نظیر ایران هستند که در گذشته به عنوان روشی خلاقانه در مدیریت آب و مورد استفاده قرار می‌گرفت است و شاهدی بر توجه نیاکان ما در مدیریت خلاقانه آب و توجه به اصول توسعه پایدار می‌باشند. پرداخت‌ها با حفر چاه‌ها و ایجاد کانال‌ها و ارتباط سنجیده آن‌ها و در نهایت رساندن آب پاک مظهر قنات تنها کار بزرگ مردان خطه کویر است چه اینک پس از گذشت قرن‌ها انسان را به تحسین وامی‌دارند. با شناخت و مطالعه قنات آن را الگوی منطبق با اهداف توسعه پایدار خواهیم یافت لذا پژوهش پیش‌رو ابتدا به مفاهیم و اهداف توسعه پایدار اشاره دارد و سپس با روش تطبیقی اهداف و به ابعاد توسعه پایدار و قناتها را مورد مقایسه قرار می‌دهد. پژوهش و مطالعه کیفی صورت گرفته و ابزار گردآوری داده‌ها، مشاهدات عینی ما مطالعه منابع مکتوب، اسناد و مدارک می‌باشد .

کلیدواژه ها

قنات ، توسعه پایدار ، اجتماع، محیط زیست، اقتصاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.