نقش توسعه شهری و منطقه ای مبتنی بر حمل و نقل همگانی در ایجاد شهرهای تاب آور
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نخستین همایش ملی شهرآینده اندیشه بومی
- کد COI اختصاصی: FURURECITY01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 140
نویسندگان
کارشناس حمل و نقل و شهرسازی، تهران
چکیده
در کشور ما ایران، توسعه شبکه حمل و نقل همگانی از منظر برنامه ریزی شهری و منطقه ای، متناسب باافزایش جمعیت شهری نبوده و به ویژه در کلانشهرها و شهرهای حومهای، عدم کفایت، ناکارآمدی حمل ونقل همگانی و همچنین نبود شبکه یکپارچه حمل و نقل همگانی موجب افزایش بی رویه استفاده از وسایلنقلیه شخصی شده است. این موضوع فقط به مساله حمل و نقل منوط بوده و به ارتباط ضعیف حمل و نقل وشهرسازی بر می گردد؛ از این رو بررسی کلی وضعیت سیستم حمل و نقل درون و برون شهری، نشان دهندهارتباط ضعیف آن با کانون های سکونت، اشتغال و گذران اوقات فراغت؛ و عدم ارتباط حمل و نقل درون شهریبا حمل و نقل برون شهری می باشد. آنچه که توسعه شهری و منطقه ای مبتنی بر حمل و نقل همگانی نامیدهمیشود، تلاشی برای پیوند میان برنامه ریزی و توسعه شهری و منطقه ای و حمل و نقل همگانی در مقیاسشهری و منطقه ای می باشد که در صورت برقراری پیوند کالبدی و عملکردی، در هماهنگی میان توسعه شهریو توسعه حمل و نقل همگانی تامین خواهند شد. دستیابی به اهداف مورد نظر مستلزم اتخاذ رویکردیمیان رشته ای بین دو حوزه شهرسازی و حمل و نقل می باشد.کلیدواژه ها
توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی، توسعه شهری، توسعه منطقه ای، حمل و نقل همگانی، تاب آوریمقالات مرتبط جدید
- بازخوانی مولفه های معماری همساز با اقلیم در طراحی مساجدنمونه موردی مساجد تاریخی شهرستان دزفول
- بررسی مشکلات نوسازی بافت های فرسوده شهری (نمونه موردی : محله وکیل آباد مشهد)
- آثار تاریخی شهر اصفهان در عصر صفویه
- طرح احیاء حمام طرقبه با رویکرد ارتقا تعاملات اجتماعی
- رنگ شناسی تزئینات معماری مساجد کرمان(نمونه مورد مطالعه مساجد بازار کرمان )
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.