طراحی خانه کودک جهت افزایش یادگیری کودکان در مورد مفاهیم معماری پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC07_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه خدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه کمال الملک

شاهین زوورزی

استادیار دانشگاه کمال الملک نوشهر

چکیده

گرم شدن کره ی زمین، افزایش روز افزون آلودگی محیط زیست و تغییرات غیر قابل برگشت آن بر اثر دخالتهای بشر، ضرورت توجه به مسائل زیست محیطی را برای آینده اجتناب ناپذیر کرده است. در این میان آموزش مباحث مربوط به پایداری به عنوان اولین گام در جهت آشنایی با ضرورت پایداری و تلاش در جهت آگاه سازی و ترجیح این مباحث محسوب میشود. از طرفی این کودکان هستند که سرمایه ی آتی هر کشوری محسوب میشوند و نقش مهمی را در ساختن جامعه ایفا میکنند. بنابراین آموزش مسائل مربوط به پایداری و توسعه ی پایدار با اجرای صحیح معماری پایدار در محیط یادگیری کودکان میتواند به عنوان الگویی برای استفاده کنندگان سرلوحه معماری پایدار قرار گیرد، همچنین آموزش اصول مربوط به معماری پایدار بدون صرف هزینه های کلان باعث میشود تا پایداری زیست محیطی به جزئی تفکیک ناپذیر از معماری آینده بدل گردد. مهد کودکها مهمترین محل آموزش و شکل گیری ذهن کودکان بوده و اولین تجربه مواجه آنها با محیط بیرون میباشد و تاثیر بسزایی در رشد استعدادها و جذب آموزشهای محیطی به آنها دارد. بهترین رابطه ای که کودک میتواند با طبیعت برقرار نماید، تجربه و لمس بی واسطه آن است. بنابراین ارتباط فیزیکی فضای درون و بیرون ساختمان مهدکودک، استفاده از عناصر طبیعی مانند آب، نور و گیاه در فضای داخلی و خارجی، تنظیم مناسب شرایط اقلیمی از قبیل نور و سایه در فضاهای باز مهدکودک، آوردن عناصر طبیعی مانند باغ پنجرهای به درون فضا، استفاده از درها و پنجره های بزرگ و شفاف برای ایجاد رابطه بصری بین درون و بیرون، میتواند از جمله راهکارهای طراحی مهد کودک در راستای تقویت تعامل کودکان با محیط زیست باشد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، آموزش معماری پایدار، کودکان، محیط زیست ، خانه کودک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.