شناسایی شاخص های امکان سنجی پروژه های عمرانی از دیدگاه پدافند غیر عامل و اولویت بندی آن ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC07_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید جوانی

کارشناسی ارشد، طراحی محیط شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

مسیح الهی

کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران

چکیده

امروزه طرحهای عمرانی به دلیل حجم اعتبارات مصروفه و حساسیتهای اجتماعی به مثابه نبض اقتصادی و سیاسی دولتها هستند؛ به خصوص که در دهه های اخیر این حوزه از فعالیتهای کشور ما، معنا و حساسیت ویژه ای یافته است.مطالعات امکان سنجی که گاهی آن را طرح توجیهی یا مطالعات توجیهی می نامند، یک روش ارزشیابی و تحلیل پتانسیل پروژه پیشنهاد شده است. هدف از مطالعات امکان سنجی کشف هدف مند و منطقی نقاط قوت و ضعف فرصت ها و تهدیدهای یک کسب و کار موجود یا پیشنهادی است .از سوی دیگر ، اجرای پدافند غیرعامل در پروژه های عمرانی با توجه به هزینه های گزاف عملیاتی و اجرایی و همچنین فقدان دانش کافی در این زمینه کمتر وارد فاز اجرایی شده است. ازاینرو به کارگیری شناسایی شاخص های کلیدی در اجرایی کردن اصول پدافند غیرعامل میتواند تاثیر به سزایی داشته باشد. که این مهم تاکنون کمتر موردمطالعه قرارگرفته است.در این پژوهش ابتدا بامطالعه کتابخانه ای و بررسی مبانی نظری و مصاحبه با خبرگان (مطالعات میدانی ) شاخص های عمومی جهت امکان سنجی پروژه های عمرانی را موردبررسی قرارگرفته این شاخص ها باید ضوابط و الزامات و اصول پدافند غیر عامل را ارضا کنند از این رو شاخص های ابتدایی احصا شده که با این پارامتر تقلیل می یابند. سپس به وسیله ی مصاحبه با خبرگآن که درزمینه ی مختلف در ارتباط با این زمینه اند سایر عوامل نادیده گرفته شده مورد کنکاش قرار میگیرد. در این مرحله با استفاده از تکنیک دلفی شاخص های عمومی را تقلیل داده و به شاخص های اصلی تبدیل می نماییم. پس از آن با استفاده از ابزار پرسشنامه و استفاده از طیف لیکرت شاخص های احصا شده را با توجه به نظر خبرگان ارزیابی نموده و با استفاده از آماره های اماری مورد تحلیل قرار گرفتند. که این عوامل در ۱۸ معیار اصلی و ۶۸ زیر معیار طبقه بندی شدندکه در فصل این پژوهش آورده شده است.

کلیدواژه ها

شناسایی شاخص های امکان سنجی- پروژه های عمرانی- پدافند غیر عامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.