شناخت و بررسی معماری و تزئینات حمام شاه رکن الدین شهرستان دزفول

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول
  • کد COI اختصاصی: NCAAD01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3052
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر نوری سقایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز-دانشکده ادبیات و علوم انسانی-فار

چکیده

بناهای تاریخی و عام المنفعه ایران یک بخش افتخارآمیز از هنر معماری اسلامی ایران و نیز زبان گویایی از فرهنگ غنی ایرانی و معنویت حاکم بر آن است . دوره صفویه درخشان‌ترین دوره تاریخی معماری ایران است. ایجاد حکومت مرکزی مقتدر و امنیت ناشی از آن، پیشرفت در فناوری ساختمان، توسعه شهرها و هنر دوستی پادشاهان صفوی، از جمله عوامل شکوفایی معماری که دوران به شمار می‌آیند . همپای این شکوه و عظمت ، طراحی و ساخت گرما ها نیز به اوج رسید. علاوه بر این عوامل دیگری همچون اهمیت نظافت، حرمت آبا و نیز رعایت احکام فقه شیعی نیز در توسعه و رشد معماری دیگر گرما به ها مؤثر بوده‌اند. همه این‌ها در کنار خلاقیت و نبوغ هنرمندان و معماران مکتب اصفهان، باعث پیدایش ویژگی‌هایی در طراحی معماری گرما به های صفوی شده است . در این پژوهش (به شناخت و بررسی معماری و تزئینات حمام شاهد رکن الدین) در شهرستان دزفول مورد مطالعه قرار گرفته است می‌پردازیم.

کلیدواژه ها

حمام، معماری، تزیینات، دزفول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.