بازطراحی بافت های فرسوده مبتنی بر کاهش مخاطرات زیست محیطی (نمونه موردی: مجتمع مسکونی محله بازار خرم-آباد)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC07_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا بیرانوندی

کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاداسلامی واحدخرم آباد

مهدی شریفی

گروه معماری، واحد دورود، دانشگاه ازاد اسلامی،دورود،ایران

چکیده

بافت های فرسوده عمدتا بخش هایی از شهر هستند که از چرخه تکاملی حیات جدا گشته و به شکل کانون مشکلات و نارسایی های کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی درآمده اند یکی از شهرهای ایران که از مشکلات ناشی از بافت فرسوده رنج می برد شهر خرم آباد است که بخش مهمی از بافت شهری خرم آباد را اشغال کرده این بافت تهدیدی را برای بخش حیات اقتصاد شهری که بازار می باشد به وجود می آورد، لذا هدف از انجام این تحقیق بازطراحی بافت های فرسوده مبتنی بر کاهش مخاطرات زیست محیطی (نمونه موردی: مجتمع مسکونی محله بازار خرم آباد) می باشد. این پژوهش در غالب پژوهش های کاربردی قرار میگیرد و رویکرد حاکم بر نوع تحقیق از نوع اسنادی- کتابخانه ای و در عین حال تجمیع آنها، از روش تحلیلی- استنباطی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که در اکثر شاخص های مورد بررسی بافت فرسوده شهر خرم مقابل زلزله ناپایدار بوده به طوری که در زمینه شاخص های کالبدی مانند مصالح ساختمانی، قدمت ابنیه، وضعیت دسترسی، سطح اشغال و مساحت پلاک های مسکونی در زمینه شاخص های اجتماعی مانند میزان سواد همبستگی اجتماعی و روحیه مشارکت آموزش و اطلاع رسانی، وجود تشکل های مردمی و داوطلب، در زمینه شاخص های اقتصادی مانند میزان درآمد و نوع شغل سرپرست های خانوار، در زمینه دسترسی به خدمات اضطراری مانند فاصله تا پارک و یا فضای باز و... در زمینه شاخصهای پایداری شبکه تاسیسات مانند تقویت شبکه گاز با کد لرزه ای و کنترل مرکزی و طراحی مناسب شبکه آب و استفاده از چندین منبع، در زمینه شاخص های وضعیت زلزله خیزی مانند میزان شتاب زلزله و فاصله تا گسل، بافت فرسوده شهر خرم آباد ناپایدار بوده است.

کلیدواژه ها

بافت های فرسوده، مخاطرات زیست محیطی، مجتمع مسکونی، محله بازار خرم آباد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.