درآمدی بر پزشکی سنتی دزفول

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول
  • کد COI اختصاصی: NCAAD01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مکاری

پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور - معاون پژوهشکده مردم شناسی - کارشناسی ارشد

سمیه حقوقی فرد

معاونت میراث فرهنگی کشور - کارشناس ثبت میراث معنوی - کارشناسی ارشد

چکیده

پزشکی مردمی و یا به اصطلاح عام تر طب سنتی شامل اعمال، روش‌ها، دانش و اعتقادات مربوط به سلامتی، ترکیب داروهای گیاهی، حیوانی و معدنی، درمان بیماری‌های روحی و روانی ، فنونی که به صورت منفرد یا ترکیبی جهت معالجه، تشخیص و پیشگیری از بیماری‌ها و یا حفظ سلامت انجام می‌شود را می‌توان در زمره پزشکی سنتی قرار داد. هر منطقه از کشور پهناور ایران پوشش گیاهی خاص خود را دارد که نقشی عمده در تأمین نیازهای انسانی ایفا می‌کنند بخشی نیز اسطوره‌ای و مقدس هستند که گاهی با آداب و رسوم خاصی مصرف می‌شوند و . استان خوزستان و بخصوص دزفول از جمله مناطق مهم در حوزه طب سنتی می‌باشد زیرا دانش گسترده در باب شناخت گیاهان بین عامه مردم وجود دارد و این امر باعث شده است در زمینه طبابت نیز پیشگام باشند. این مقاله به صورت میدانی صورت گرفته است و ضعیف شده تمام جوانب در این حوزه مدنظر قرار گیرد. داروهای گیاهی، نحوه درمان ، درمانگر آن محلی و غیره مورد بحث قرار خواهند گرفت بزک شده کمتر به تجزیه و تحلیل اطلاعات بپردازیم و صرفاً انعکاس دهنده باورهای مردان منطقه باشیم چرا که باورهای عنوان شده خود مبین صحت و سقم بسیاری از اطلاعات می‌باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.