بررسی تعامل رودخانه دز و بافت شهر بر زندگی نوین شهری دزفول
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول
- کد COI اختصاصی: NCAAD01_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3560
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر - گروه معماری
مجتمع آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان - کارشناس معماری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر - گروه معماری
چکیده
امروزه وجود و قابل رویت بودن عناصر طبیعی در شهرها و هم از آسمان آبی، او، جنگل، ساحل، مناطق بکر و تردید ، آب و کویر معانی ارزشمندی را برای ساکنین شهرها به وجود آورده است. اهمیت این امر در شرایط زندگی تاریخی شهرها که سرشار از اضطراب، ازدحام و فشاراست بیشتر احساس میشود . استفاده از رودخانه دز با پتانسیلهای تفریحی ، دوای اکولوژیک و طبیعی میتواند در جلب عموم مردم برای رفع نیازهای روحی، روانی، بصری و تفریحی آنها مفید واقع گردد و در ایجاد چشمانداز ها و فعالیتهای شهری و ارتقا کیفیتهای زندگی شهری مردم این ناحیه مؤثر واقع گردد . این پژوهش تلاشی است برای تبیین جایگاه رودخانه (طبیعت) در ساختار شهر ( محیط انسان ساخت) و نقش آن در هویت دهی به منظری پایدار و کریدور اکولوژیکی شهید که آن را احاطه کرده است و اصولی که میتواند در برنامهریزی و طراحی جدار به سواحل رودخانهها مدنظر قرار گیرد تا از طریق بررسی آن در رودخانه به دزمورد پژوهش قرار میدهد . با بررسی ساختار شهر و نقش رودخانهای ، این رود در شکلگیری و روند توسعه و چشمانداز آینده به آن، محدود حضور رودخانه در شهر به عنوان لپه سبز شهری و دالان تنفس شهر، خصوصاً جداره ساحلی رود دز مورد توجه واقع شده است. لذا پس از ارائه تعاریف مرتبط با موضوع ، به اصول طراحی پایدار و مؤلفههای آن در جداره رودخانهها پرداخته شده و با تدوین این مؤلفهها در برخورد با رودخانه دز در نهایت راهکارهایی برای رسیدن به ساختاری ارگانیک و قابل توسعه برای ایجاد دالان سبز در حاشیه رودخانهها و تبدیل آنها به مراکز پویا و زنده شهری ارائه شود .کلیدواژه ها
رودخانه دز ، انسان، شهر ، کریدور اکولوژیک شهری ، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.