بررسی تاریخی اوضاع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شهرستان دزفول براساس گزارشات، سفرنامه ها ، خاطرات و یادداشتهای سیاحان و مستشرقین اروپایی قرن 19 و 20 میلادی (اواخر قاجاریه تا اواسط پهلوی )
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول
- کد COI اختصاصی: NCAAD01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3569
نویسندگان
کارشناس ارشد باستان شناسی
چکیده
در برنامهها یکی از معتبرترین و موفقترین انواع منابعی هستند که از طریق آنها میتوان اطلاعات مفید و جامعی در مورد یک منطقه و ساکنان آن به دست آورد. در بسیاری از سفرنامه ها ، اشارات دقیقی به موقعیت جغرافیایی ، اوضاع حکومتی، اعتقادات و آداب محلی، آثارو ابنیه تاریخی و.... شده است . از قرن نوزدهم میلادی علاوه بر سفرنامه سیاحان، شاهد انتشار گسترده گزارشات و خاطرات افرادی هستید که نه به عنوان جهانگرد بلکه در راستای تحقق اهداف مختلفی مانند نظامی، اقتصادی، سیاسی، باستانشناسی و.... به ایران آمدهاند . گرچه قالب بازدیدکنندگان فقط قسمتی از خاک ایران را درنوردیده اند اما از خدمتتان-و دزفول به عنوان یکی از شهرهای اون به آن - به سبب شرایط ویژه به اقتصادی و ارتباطی که در قرن نوزدهم و بیستم میلادی داشتهاند بارها و بارها بود تفصیل در صد برنامهها که در گزارشات نام برده شده است . توصیف آب و هوا ، معرفی راهها و رودخانهها ، وجه تسمیه ، شرح مکرر پل باستانی و آسیاب هایهاچی، معرفی خوانین به مقام محلی، اشاره به نوع معماری و فضاهای شهری، نقل باورها و اعتقادات و در نهایت مقایسه با شهر همسایه-و البته رقیب-شوشتر، از مواردی هستند که در سفر نامهها و نوشتههای اروپاییان دزفول را بدانها شناسانده اند .کلیدواژه ها
سفرنامه، دزفول، سیاحان اروپایی، غرور نوزدهم و و بیستم میلادیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.