تاثیر پارامترهای محل تزریق و دمای قالب و فشار خلاء در بهبود کیفیت سطح و خواص مکانیکی در فرآیند RTM برای قطعات کامپوزیت بازالت / اپوکسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش ملی و هشتمین کنفرانس بین ­المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME19_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حافظی شاه نشین

کارشناس ارشد مکانیک گرایش ساخت وتولید، مجتمع مواد و فناوریهای ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

محمد صفی خانی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک گرایش ساخت وتولید ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران

چکیده

یکی از روش های متداول تولید قطعات کامپوزیتی روش قالبگیری با انتقال رزین (RTM) است . این روش شامل پارامترهای مختلف از جمله دمای قالب ، فشار خلا، مکان تزریق ، کسر حجمی الیاف، فشار تزریق و غیره می باشد. تنها با کنترل این پارمترها است که می توان به قطعات با کیفیت سطح مطلوب و خواص بالا رسید. در این تحقیق با انتخاب پارامترهای ورودی شامل فشار خلا، محل تزریق و دمای قالب به بررسی اثر آن ها بر پارامترهای خروجی که شامل استحکام کششی و استحکام خمشی پرداخته شده است . بعد از ساخت نمونه های کامپوزیت بازالت -اپوکسی با این فرآیند، ارزیابی آنها که از دیدگاه خواص مکانیکی و کیفیت سطح مورد بررسی قرار گرفته است . نتایج این تحقیق نشان داد که محل تزریق رزین تاثیر بسزایی بر خواص مکانیکی و تیراژ تولید قطعه در فرآیند تزریق رزین به قالب دارد و انتخاب مناسب محل های تزریق رزین و خروج هوا تاثیری شگرف بر کیفیت قطعات تولیدی در فرآیند RTMدارند. در بسیاری از قالب ها خصوصا قالب های پیچیده به راحتی نمی توان مسیر های جریان ساده را حذف نمود ، لذا باید قبل از ساخت قالب به این گونه مسیر ها توجه کرده و سعی در کم اثر کردن آن بر جریان پر شدن قالب نمود، از میان سه نقطه ایجاد شده برای تزریق در قالب مورد استفاده در این تحقیق ، تنها حالت A وB (محل ورود رزین یا ایجاد خلاء در وسط قالب قرار می گیرد) مناسب برای تزریق می باشد و از بین این دو ، در صورت عدم اعمال خلا وسط سنبه به علت قرار گیری تمام نقاط محفظه قالب (cavity) در مسیر جریان و در نتیجه عدم حبس هوا در قالب مناسب تر است . با افزایش دما، فرایند پسا پخت بر روی قطعات انجام می شود که این امر باعث افزایش خواص مکانیکی از جمله استحکام کششی می شود گرچه این شرایط تا زمانی برقرار است که دما تاثیر معکوس بر پخت رزین نگذاشته و باعث ایجاد ترک ها ریز در ساختار آنها نشود.

کلیدواژه ها

تزریق رزین به قالب (RTM) -کامپوزیت بازالت / اپوکسی -فشار خلاء - محل تزریق -روش رویه سطح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.